Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
TV13 műsorstruktúra
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Szent Mihály öltöztet – így szól a mondás, mert a népi megfigyelések szerint ilyentájt köszönt be a hűvösebb idő. Szeptember 29. Mihály napja idén csütörtökre esik, az ezt megelőző vasárnapon 23. alkalommal rendezik meg a Szent Mihály-napi búcsút kerületünkben.

Szeptember 25-én a Babér utcai Szent Mihály-templom kertjében az SKULT13 Divízió számos érdekességgel várja egész nap a látogatókat. Ez az a szabadtéri rendezvény, ahol a gyerekek alig bírnak választani a rengeteg játéklehetőség közül. Idén Miska Vidámparkjában többek között hullámvasút és körhinta, a Misi udvaron kézműves-foglalkozás és régmúlt idők játékai várják a kicsiket. Lesz lufihajtogató bohóc, pónilovaglás, a Tücsök színpadon Mese-kuckó, az Aranyszőrű bárány mesedarab és táncház is.

A nagyszínpad előtt a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület fúvószenével csalogatja a látogatókat, majd elindul a Nem-zetközi Hagyományőrző Tűzoltóverseny. A színpadon bűvészshow-val, akrobatikus rock & roll-lal, divat- és retro tánccal indul a nap, amelyet a Pedrofon zenekar rock & roll partija zár majd. A rendezvény szervezésében partnerként az Angyalföldi Szent Mihály-plébánia is közreműködik gitáros énekkarával. Ismét lesz izgalmas beszélgetés is Pál Feri atyával az élet elgondolkodtató kérdéseiről.

A rendezvényen a Vöröskereszt helyi szervezete ingyenes vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszintmérést, elsősegélynyújtást és újraélesztési be-mutatót tart. Ráadásként ezen a napon a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XIII/6. Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára, a Mosoly utcai könyvtár rendkívüli nyitva tartással, teljes szolgáltatással, ingyenes beiratkozással és programokkal várja a búcsú látogatóit.

A búcsú részletes programja elérhető a www.kult13.hu oldalon.


Bárd Noémi Polli

Őszi zsongás

2016. szeptember 20., kedd 13:00

Szent Mihály-napi búcsú Kultúra és szórakozás mindenkinek!