Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
TV13 műsorstruktúra
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Év Fája versenyt az Ökotárs Alapítvány. Az Év Fája vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra, illetve a természetvédelem fontosságára. A versenybe egy-egy történet kíséretében bárki nevezhetett olyan egyedi fát vagy fákat, amelyek kifejezik, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos az őt nevező közösségnek.

A nevezési határidőig az ország minden tájáról harminckilenc jelölés érkezett. Ezek közül tizenkét olyan fát juttatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyek története leginkább kifejezi a jelölő közösség elkötelezettségét a nevezett fa iránt. Az idén nagy örömünkre a kiválasztottak között van a Jászai Mari tér legszebb platánja.

A versenyben minden évben három díjat osztanak ki: az Év Fáját a közönség választja meg online szavazással, a Hős Fa címet pedig a zsűri osztja ki. Ezenkívül még egy döntős fa kap különdíjat az Országos Erdészeti Egyesülettől. A Hős Fa címet olyan fa vagy facsoport nyerheti el, melynek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelynek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is. A verseny szervezői bíznak abban, hogy a díj is hozzájárul a fák életének megőrzéséhez.

A döntősökről részletes információ az evfaja.okotars.hu oldalon található. A szavazás a http://evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon október 16-án éjfélkor zárul. A mi favoritunk, a Jászai Mari tér legszebb platánja az 5. sorszámú jelölt.

A végeredményt a hivatalos díjátadó alkalmával, november 4-én teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.

A hazai Év Fája részt vesz a jövő év elején rendezendő európai versenyben is, amelynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el. A nemzetközi versenyen a magyar fák minden évben jól szerepeltek, többször is második helyezést értünk el, háromszor pedig elsők lettünk. Így volt ez idén tavasszal is, amikor a 2015-ös év hazai győztese, a bátaszéki molyhos tölgy nyerte el az Európai Év Fája címet.


Csop V.

Kerületünk favoritja

2016. október 4., kedd 15:00

Év Fája Versenyben a Jászai Mari tér platánja