Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
TV13 műsorstruktúra
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Díszdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 13-án a József Attila Művelődési Központban. Az 50, 60, 65 és 70 éve végzett tanárok, tanítók és óvónők kerületi ünnepség keretében vehették át díszdiplomáikat.

Idén összesen 35 kerületünkben lakó, nyugdíjas pedagógus kapott dísz-diplomát. Többüknek a 13. kerület nemcsak a lakóhelyet, az otthont jelenti, de a munkahelyet is: sok éven keresztül dolgoztak korábban kerületi iskolákban, óvodákban. Idén 3 pedagógus vehetett át Aranyoklevelet (mely 50 év után jár), 23-an kaptak Gyémántoklevelet (60 év után), 6-an Vasoklevelet (65 év után) és 3-an Rubinoklevelet (70 év után).

Az ünnepelteknek sokat köszönhetünk, hiszen évtizedeken át tanították, segítették a fiatalokat. Közülük 14-en az óvodapedagógusi oklevél, 10-en a tanítói oklevél, és 11-en a tanári oklevél megszerzésének jubileumán kaptak most díszdiplomát. Dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester közösen adták át a díszdiplomákat a megjelenteknek, melyek mellé pénzjutalom és ajándékok is társultak. Az idős generációt a legfiatalabbak köszöntötték: a Gyöngyösi Tagóvoda óvodásai közül egy kisebb csoport verssel köszöntötte a megjelenteket, majd meglepetésszerűen több mint 30 kisóvodás árasztotta el a termet, hogy fehér rózsát osszanak a meglepett résztvevőknek.

Dr. Tóth József beszédében kiemelte, hogy a pedagógusoknak nemcsak a fiatal generáció nevelésében, de az egész kerület fejlődésében jelentős szerep jut. Köszönetet mondott, amiért a pedagógusok „munkájukkal, tehetségükkel, aktivitásukkal, az itt töltött évekkel” hozzájárultak a kerület fejlődéséhez.

Dr. Schramek Kornélia beszédében elárulta azt is, hogy a díszdiplomában részesült pedagógusok közül kettő őt is tanította, nekik személyesen is sokat köszönhet. „Nagyon sokaknak, nagyon sokat adtak. Sok fiatalt elindítottak az életpályán, szeretettel tanítottak, felkeltették a kíváncsiságot, a tudásszomjat, sokat tettek a csillogó gyerekszemekért”– jellemezte a pedagógusok munkáját.


BNP

Kisóvodások fehér rózsával

2016. október 4., kedd 15:00

Díszdiploma Pedagógusokat köszöntöttek