Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
TV13 műsorstruktúra
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Kerületünkben immár évek óta hagyomány az iskolások adventi hangversenye. Az idén is nagyon készültek a XIII. kerületi iskolák kórusai az ünnepváró templomi hangversenyekre, ezúttal a szeptember óta az ének-zene tan-tárgygondozó feladatait ellátó Formanek Annamária vezetésével.

Formanek Annamária, a Csata utcai általános iskola ének-zene–német szakos tanára több mint húsz esztendeje, 1995 óta tanít kerületünkben. Nevét sokan a rádióból is ismerik: az oktatói munka mellett tizenhat esztendeig heti egy alkalommal ő volt a Reggeli krónika zenei szerkesztője. Néhány éve hagyta abba, amikor a zenét „száműzték” a krónikából. 2007 és 2010 között három tanéven keresztül – kolléganőjét helyettesítve – már vezette a kerületi zenei munkaközösséget, és azután is részt vett az adventi hangversenyek szer-vezésében.

Az idén nyolc iskola kilenc kórusa varázsolt ünnepi hangulatot a kétnapos, szokás szerint nagy sikert aratott eseményen. December 12-én délután a Babér utcai Szent Mihály-plébánia adott otthont a Hunyadi Mátyás, a Pannónia és a Tomori általános iskola, valamint az Ady Endre és a Németh László Gimnázium ünnepi kórushangversenyének. Másnap, december 13-án pedig a Béke téri Szent László-templomban csendültek fel a karácsonyi dallamok a Csata Utcai, a Gárdonyi Géza, az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, valamit a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Iskola énekkarainak előadásában.

Mindkét hangversenyen az összkar előadásában kántori orgonakísérettel szólaltak meg a legismertebb és legkedveltebb ünnepi énekek: a Mennyből az angyal és a Pásztorok, pásztorok.

Mint az ének-zene tantárgygondozótól megtudtuk: bár az általános és középiskolák már nem tartoznak az önkormányzat „fennhatósága” alá, ke-rületünk önkormányzata nem szűnt meg segíteni, sőt változatlan összegű anyagi támogatásban részesíteni az Éneklő Ifjúság hangversenyeket.


Csop V.

Adventi dallamok

2016. december 21., szerda 13:20

Hangverseny Nyolc iskola kilenc kórusa lépett fel