Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Alig két hónappal az újlipótvárosi Tátra utcai családi bölcsőde megnyitását követően, január 10-én átadták a Vizafogó lakótelepen a kívül-belül megújult Ugri-Bugri Bölcsődét. Mint a kis ünnepséget megnyitó Karácsonyi Magdolna, a Szociális és Közművelődési Osztály vezetője elmondta, most már a kerület minden bölcsődéje megszépült.

Dr. Tóth József beszédében a többi között hangsúlyozta: a körülmények, illetve az igények szerint kell dönteni arról, milyen intézményeket érdemes fenntartani. Volt idő, mikor kevesebb volt a gyerek, ezért egyes intézményeket be kellett zárni. Most azonban más a helyzet: az elmúlt nyolc esztendőben folyamatosan évente ezer-ezerkétszáz gyerek születik. Kerületünk népszerű: a felmérések szerint a most lakást venni szándékozók nagyjából ötöde a mi kerületünket választaná.

Jelenleg háromezer lakás építése folyik, és még kétezerről foglalt már állást a tervtanács. Most kétszázezer négyzetméternyi szolgáltatóegység van nálunk épülőben, ebből százezer négyzetméter a Váci úton. Ami a lakosság összetételét illeti: harmincezer a nyugdíjasok száma, de igen sok harminc-negyvenéves költözött az utóbbi időben kerületünkbe.

Ami a bölcsődei ellátást illeti: a három év alatti gyerekek száma 3200 és 3800 között mozog. Jelenleg a nappali bölcsődékben összesen kilencszáznyolcvan gyereket tudnak elhelyezni, és ehhez jön még a családi bölcsődékben rendelkezésre álló kilencvennyolc hely. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik három éven aluli kicsit fel tudnak venni a kerület valamelyik bölcsődéjébe.

A most átadásra került Ugri-Bugri Bölcsőde a Vizafogó lakótelep építésekor, 1984-ben nyolcvanszemélyes intézményként kezdte meg működését. Most száznegyven kisgyerek – közöttük az úgynevezett SNI-sek, vagyis a speciális nevelési igényűek – befogadására alkal-mas.

A beruházás során kívül-belül felújították az épületet, korszerűsítették az épületgépészeti és elektromos rendszert. A bejáratok akadálymentesek lettek. Az udvar teljes felújítását is elvégezték. A három és fél hónap alatt elkészült rekonstrukció 420 millió forintba került. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérült WC-t. A gyerekmosdókban az eddigi két WC és kézmosó helyett három-három áll rendelkezésre.

A kerületben a fogyatékkal élő kisgyerekek fogadására az Ugri-Bugri az egyik kijelölt bölcsőde. A gondoskodás és a megfelelő tárgyi feltételek eredményeként az elmúlt tíz évben ebből a bölcsődéből negyvennyolc sajátos nevelési igényű kicsi került óvodába vagy más oktatási intézménybe. Több kisgyermeknevelő rendelkezik gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel is, így a kicsinyek szakszerű nevelése és gondozása biztosított.


Csop V.

Speciális nevelési igényű gyerekeket is fogadnak

2017. január 17., kedd 12:00

Vizafogó Megújult az Ugri-Bugri Bölcsőde