Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

A pesti rakparton közlekedők tapasztalhatták, hogy tavaly óta intenzív munkálatok zajlanak a Margit híd és az Árpád híd közötti pesti rakpart-szakaszon. Itt összefüggő sétány épül, amely biztosítani fogja a közvetlen és minőségi gyalogos és kerékpáros kapcsolatot Észak-Pest és a Belváros között. A pesti rakpartfejlesztési munkálatok a terveknek megfelelően újabb fázisukba érkeznek: a kivitelezés utolsó fázisában, február 27.– május 31. között a Carl Lutz rakpartot ideiglenesen lezárják, ez idő alatt átmeneti forgalomterelések lépnek érvénybe.

A pesti rakpart átalakítása egy hosszú távú városfejlesztési koncepció része, mellyel Budapest Főváros Önkormányzata a budapesti rakpartok megújítását, a Duna-partok élhetőségének javítását, a folyópart vonzerejét és a városi életminőség javulását szeretné elősegíteni. Az újjáéledő rakpartot a budapestiek és az ide látogató turisták széles köre tudja majd sokoldalúan használni, már a 2017 nyarán fővárosunkban rendezendő FINA vizes világ-bajnokságtól kezdődően.

A rakparti fejlesztéseket két szakaszra lehet elkülöníteni: az Árpád hídtól a Dráva utcáig húzódó északi szakaszra, amely a Moszkva sétány nevet viseli majd, valamint a Dráva utcától a Margit hídig tartó déli szakaszra. A Dráva utca és a Margit híd közötti déli szakaszon egy jellemzően 6 méter széles díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, utcabútorokkal, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel, új középszigetekkel. A Jászai Mari térnél található rámpa felfelé lesz egyirányú, és az itt található járda is szélesebb lesz a gyalogosok számára. Továbbá sor kerül a sétány vízelvezetésének kiépítésére, a közvilágítás korszerűsítésére is. Egy új, lépcsővel ellátott, akadálymentesített gyalogos feljáró is megépül a Szent István park előtt, a felső rakpartra jutást megkönnyítve.


Carl Lutz rakpart: forgalmirend-változás február 27.–május 31. között


A pesti rakpartfejlesztési munkálatok újabb fázisukba érkeznek. A tervezett ütemezésnek megfelelően a sétány- és közműépítés befejezése érdekében a Carl Lutz rakpart február 27. és május 31. között ideiglenesen lezárásra kerül, és ezzel összefüggő átmeneti terelések, forgalmirend-változások lépnek érvénybe.


Gépkocsiforgalom


A rakparti zár ideje alatt a közúti forgalom a következőképpen módosul:Autóbuszok, turistabuszok közlekedése


Az autóbuszok, illetve turistabuszok közlekedését érintően az alábbi forgal-mirend-változások lépnek érvénybe:Közösségi közlekedés


A rakparti zár idején a közösségi közlekedés az alábbiak szerint alakul:
Gyalogos és kerékpáros közlekedés


A gyalogosokat és a kerékpárosokat az alábbi közlekedési változás érinti a rakparti lezárás idején:


Ideiglenes forgalmirend-változások
a pesti alsó rakparton

2017. február 28., kedd 13:35