Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Március idusa, ami a mi számunkra nevezetes ünnep, a világban is számon tartott dátum. 1983 óta ezen a napon emlékeznek meg mindenütt a Fogyasztóvédelmi Világnapról. John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatot. Az évek folyamán ezeknek a jogoknak a száma nyolcra szaporodott, és ez képezi alapját a Fogyasztóvédelmi Világszervezet mun-kájának.

Ennek a nyilatkozatnak köszönhetően ismerték el a kormányok és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) azt, hogy fogyasztóként minden állampolgár alapvető jogokkal rendelkezik. Mivel mindenki fogyasztó valahol, a fo-gyasztóvédelem az a terület, ami mindnyájunkat érint. Nem árt, ha tudatában vagyunk annak, milyen jogok illetnek meg minket.

A fogyasztóvédelmi jogok közé tartozik az alapvető szükségletek kielé-gítéséhez való jog, a veszélyes termékek és eljárások ellen való tiltakozás, valamint a megfontolt választáshoz szükséges tények ismeretének joga. A fogyasztó élhet a különféle termékek és szolgáltatások közötti választás, illetve a jogos panaszának tisztességes rendezéséhez való joggal. Végül, de nem utolsósorban mindenkit megillet az a jog, hogy egészséges és elviselhető környezetben éljen.


(csop)

Jogos panaszok

2017. március 10., péntek 10:00

Fogyasztóvédelem