Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

„Fejlesztő módszerekkel a köznevelés rendszerén belül a fogyatékkal élők integrációjáért, valamint szüleik és az őket oktató pedagógusok mentális egészségének megóvásáért és szakmai ismereteinek bővítéséért” címmel az FSZK és az EMMI támogatásával több alkalomból álló szakmai és tanácsadó foglalkozás került megrendezésre a Csodák Csodája Alapítvány szervezésében, melynek megvalósítását a Fof2016 pályázaton elnyert támogatás tette lehetővé.

A támogatás segítségével egy olyan, 2015-ben szintén FSZK és EMMI támogatásával megvalósult program folytatódhatott és bővülhetett ki, melyre az elmúlt évek tapasztalatai alapján igen nagy igény merült fel.

A megvalósított program keretében a köznevelés rendszerén belüli érzé-kenyítés, a sérült gyermekeket nevelő szülők mentális és pszichés meg-támogatása, valamint a jelenleg is egymás mellett működő társszakmák fejlesztő moduljainak kölcsönös megismertetése volt a cél a sikeres integráció biztosítása érdekében. A program részeként a pedagógusok érzékenyítő foglalkozásokon vehettek részt, ahol gyakorlati tanácsokat és technikákat sajátíthattak el lelki és mentális egészségük megőrzése érdekében, valamint védőnő, konduktor, gyógypedagógus és mediátor segítette őket a sérült gyermekekkel történő mindennapi kommunikáció és integráció hatékony megvalósításáért.

A programsorozat másik fontos eleme volt a sérült gyermekeket nevelő szülők megtámogatása is. A szülősegítő foglalkozások keretében igénybe vehették a programban részt vevő szakemberek segítségét, mely során támogatást kaptak stressz kezelés, családon belüli és szülő-pedagógusok közötti kapcsolatokat érintő mediáció, otthoni gyermekápolás (konduktor és védőnő) területén.

A program sikerességének köszönhetően újabb iskolák kívánnak részt venni a pedagógusérzékenyítő programrészben melyet a 2015-ös évi keretprogram új részeként a köznevelés rendszerén belül dolgozó pedagógusok és leendő pedagógusok számára alakított ki az Alapítvány. E programrész szerves részeként együttműködő partnerként vett rész a programokban az Egészségügyi Alapellátás Igazgatósága (Nyíregyháza), valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíregyházi Tagintézménye is.

Természetesen az Alapítvány hagyományos integrált koncertjei is meg-rendezésre kerültek két alkalommal, ahol sérült és ép előadóművészek közös előadás keretében mutatták meg, hogy a zene nem ismer korlátokat.

A Csodák Csodája Alapítvány a programsorozat sikerességét alapul véve folytatni kívánja az elkövetkezendő évek során a hasonló támogató, fejlesztő programok szervezését az integráció sikeres megvalósulása érdekében.


(x)

Integráció, szemléletformálás 2017-ben is folytatódik

2017. március 27., hétfő 12:00

Csodák Csodája Alapítvány