Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Új fizetős várakozási övezetet alakítanak ki a kerületben július 3-ától, amelynek területe a Szegedi út–Lehel utca–Róbert Károly körút–Dévényi utca–Szegedi út–Tatai utca–Rákos-patak–Béke utca–Petneházy utca–Reitter Ferenc utca által határolt terület. Az ehhez kapcsolódó lakossági engedélyek, közkedvelt nevükön parkolási matricák kiadása május 2-án, hétfőn kezdődik. A fizetős parkolás bevezetésével a szabályosan használható parkolóhelyek száma nem változik, ám telítettségük csökken, ezáltal az ott élők könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, hiszen várhatóan kevesebb lesz az odaérkező ingázó autósok száma, így csökkenhet a kerület környezeti terhelése is.


Fizetőparkolás Bővülnek az övezetek, marad a két zóna


Újabb zóna július 3-ától


A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. emlékeztet arra, a kerületi lakosok éves várakozási engedélye az állandó lakóhely szerinti zónában biztosít díjmentes parkolási lehetőséget. A kerületben két ilyen zóna van, melyeket az Árpád híd–Róbert Károly körút vonala választ ketté. Az 1-es övezet az attól délre, a Szent István körútig, míg a 2-es az onnan északra, a már kialakított és a most kialakítandó új övezetek határáig terjed. Az új övezet tehát a 2-es zóna része lesz.

Az eddigiekhez hasonlóan lakónként egy, de lakásonként több sze-mélygépkocsira is kiváltható a parkolási matrica. Feltétele, hogy az igénylő a gépkocsi forgalmi engedélyében üzembentartóként (vagy tulajdonosként) legyen bejegyezve, a meglévő járművére pedig nincs parkolási és pótdíj-, valamint gépjárműadó-tartozása (a 2017. április 15-i egyenleg szerint).

Lakossági várakozási engedélyt igényelhet még az a magánszemély is, aki a gépkocsit kizárólagos használatra kapta munkáltatójától, és nem váltotta ki a saját jogon járó engedélyét. Ennek feltétele, hogy a magánszemély állandó bejelentett lakcíme a XIII. kerületi fizetős övezetben legyen és a szóban forgó gépjármű tulajdonosa/üzembentartója igazolhatóan az igénylő munkáltatója vagy egyéni vállalkozó esetében önmaga, s ez esetben sincs a már említett tartozása.

Az éves parkolási matrica igénylése a következő módokon történhet: a közszolgáltató honlapján (http://www.kozszolgaltato.bp13.hu) működő „Ügyfélablak”-on keresztül vagy elektronikusan a parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu címen vagy személyesen, illetve meghatal-mazott útján a zrt. központi ügyfélszolgálati irodáiban (Béke utca 65.; vagy a Lehel Csarnokban: Váci út 9–15.).


Az igénylés feltételei


Személyes átvétellel vagy meghatalmazás útján: forgalmi engedély és lakcímkártya (személyesen: eredeti, meghatalmazással: másolatban); a postai befizetést igazoló csekk vagy a költségtérítés megfizetése (2000 forint) az ügyfélszolgálaton; kitöltött, aláírt igénylőlap. Munkáltatótól kizárólagos használatra kapott autóra: a fentieken túlmenően csatolni kell a munkáltatói nyilatkozatot az autó kizárólagos használatba adásáról, valamint cégokmányok másolatát. További információk a zrt. ügyfélszolgálatain vagy a honlapján: a www.kozszolgaltato.bp13.hu vagy a Facebook-profilján (www.facebook.com /kozszolgaltato).

Bővül a fizetőparkolás

2017. április 25., kedd 14:25