Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

A kerületben másfél milliárd forintnyi zöldfejlesztés zajlik vagy valósul meg a közeljövőben, ennek részeként április 10-én adták át a megújult Kassák parkot.


Múlt hétfőn, azaz április 10-én adták át a megújult Kassák parkot; a be-ruházás összköltsége csaknem 43,8 millió forint volt. A megfiatalított terület összesen 1300, az új gumiburkolat 317, míg a sétány felülete 666 négyzetméter.

Az önkormányzat AngyalZöld és AngyalZöld+ stratégiájában meghatá-rozottak szerint, tervezetten újulnak meg a kerület parkjai, zöldfelületei, játszóterei. A program fontos állomása a most elkészült Kassák park, melytől alig egy saroknyira található a régióban is egyedülálló, építészeti és kör-nyezetvédelmi szempontból is páratlan, passzív minősítésű Meséskert Tag-óvoda, egy ugyancsak környezettudatos irodaház, jelezve, hogy a városrész fejlesztése során az önkormányzat fontos szerepet szán ezeknek a szempontoknak. A Kassák park megszépítésén, a zöldfelület bővítésén kívül a játszó-, illetve a fitneszeszközök száma és típusa is gyarapodott, ugyancsak hozzájárulva az e területen élők életminőségének javulásához.

Dr. Tóth József polgármester az átadáson hangsúlyozta, a kerületben je-lenleg csaknem másfél milliárd forintnyi zöldrehabilitáció és -fejlesztés zajlik, illetve valósul meg a közeljövőben, idén adják át a Duna Arénához kapcsolódó Dagály sétányt, ugyanott megvalósulnak a fapótlások és fatelepítések, valamint a Népfürdő utcát. A tervek közt szerepel például a Rákos-patak menti terület és a Wein János park megújítása is

A Kassák Lajos utca–Lőportár utca–Tüzér utca–Taksony utca által határolt területen lévő közpark fennállása óta többször megújult. A családosok számára kitűnően megközelíthető „Kassák” térszerkezetét a tervezők újragondolták. A beruházás során részben új eszközöket helyeztek ki, részben a gyerekek kedvenc játékai újultak meg. Így a csúszó- és a fészekhinta megmaradt, de korszerű külsőt kapott. Utóbbit új helyre költöztették a lengő hintákkal együtt, ennek révén a játszótéri funkció a park közepére koncentrálódik.

A játékokon kívül kihelyezett új fitneszeszközök segítségével a gyermekek mellett a sportolni vágyók is hasznosan tölthetik az idejüket. Az eddig meglévő eszközállomány négy további, sportolásra alkalmas berendezéssel gyarapodott, ezek mindegyike kétfunkciós. A testmozgásra összesen 250 négyzetméternyi hely áll rendelkezésre. Új eszköz a komplex mászóka, amely nemcsak jó szórakozás, hanem egyúttal fejleszti a kicsik ügyességét, egyensúlyozó képességét. Szintén új elem a trambulin, és a mellé kihelyezett készségfejlesztő panel.

A játszóeszközök alatt öntött, a modern biztonsági követelményeknek is maradéktalanul megfelelő gumiburkolat készült. A városrészben egyre több helyszínen alkalmazott megoldásnak köszönhetően tartósabb és esztétikusabb a burkolat a korábban használt gumilapoknál. Színes kopórétegének különös dísze egy, a hangulatában a névadó költő munkásságát idéző mintázat.

A Kassák Lajos utca felőli sétányon három beugró szolgál pihenősarokként összesen 15 székkel, 25 négyzetméterrel növelve a sétány felületét. Ugyancsak a beruházás része volt a kutyafuttató megújítása. Két kertkapun keresztül közelíthető meg a terület, a korábbi szilárd burkolat csaknem kétszeresére nőtt, most összesen 106 négyzetméteren szaladgálhatnak az ebek.

A park növényállománya is bővült. Növényegészségügyi és baleset-megelőzési okból a három öreg, korhadt, kivágott fa helyett 19 új csemetét telepítettek. Újdonság a játszótér melletti kiemelt ágyás, amelyben évelő és egynyári virágok díszítik a parkot. A kutyafuttató kerítése mellett összesen 200 négyzetméternyi cserjefelület színesíti a területet.


K. A. I.

Javában zajlik a zöldreform

2017. április 25., kedd 14:25

Fejlesztés Átadták a Kassák parkot