Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Idén második alkalommal rendezik meg a fővárosban a szabadtéri Barhesz Akadémiát, ezúttal a mi kerületünkben, a Szent István parkban május 14-én délután. A Barhesz Akadémia házigazdái Rubin Eszter, a Barhesz című regény szerzője, Glitzenstein Sámuel rabbi és a Semes kóser pékség pékje lesznek. Segítségükkel bárki elkészítheti élete első barheszét.

Aki vasárnap betér a Szent István parkba, az nemcsak belekóstolhat a zsidó kalács ízébe, de a tradicionális sütés kulisszatitkaiba is betekintést nyerhet. Aki pedig regisztrál is az eseményre, az saját kezűleg próbálhatja ki a helyszínen – különleges kemencék segítségével – a tradicionális zsidó étel elkészítését, a szervezők számukra biztosítják a kóser alapanyagokat is. Regisztrálni délután 1 órától lehet, majd 2-kor, 4-kor és 6-kor is indulnak barheszsütő turnusok.

A program kapcsolódik az Izrael állam megalakulásának 69. évfordulóján rendezett függetlenségnapi rendezvényhez, melyet az Izraeli Kulturális Intézet, a Szochnut és Izrael állam budapesti nagykövetsége szervez.


BNP

Barheszsütés a Szent István parkban

2017. május 8., hétfő 15:15