Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Majd fél évszázad alatt rengeteget változott, fejlődött a Sziget Fesztivál. A rendezvény hatalmas utat járt be az elmúlt 24 évben, és lett egy baráti társaság egyhetes zenés piknikjéből Európa kétszer is legjobbnak választott nagyfesztiválja. Idén nyáron már 25. alka-lommal látogathatunk ki a Hajógyári-szigetre augusztus 9–16. között, hogy magunk mögött hagyjuk a szürke hétköznapokat!


A Sziget Fesztivál szervezői idén is teltházas napokra és sok külföldi látogatóra számítanak. A május 11-ei sajtótájékoztatón Kádár Tamás, a cég operatív vezetője elmondta: új installációkkal, látványvilággal készülnek. Mindemellett nagyobb figyelmet fektetnek a környezetbarát működésre is, például a vízhasználat jelentős részét a Dunából oldják majd meg. Újdonság a fizetési rendszer fejlesztése is: egy okostelefonos applikációban fel lehet majd tölteni a fesztiválkártya-egyenleget is, így egyáltalán nem kell majd sorban állni a konténereknél ahhoz, hogy pénzt tegyünk a fizetési kártyára.

Gerendai Károly főszervező, a Sziget Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a rendezvény ma Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, hiszen akik a Szigetre érkeznek, átlagosan több mint 7 napot töltenek Magyarországon. 80-85 ezer külföldi látogatója van minden évben a Szigetnek, ez a szervezők számításai szerint azt jelenti, hogy a fesztivál 650 ezer vendégéjszakát generál a turizmusnak, ami a teljes éves magyar forgalom 5 százaléka. A rendezvény az egyik legismertebb magyar brand lett, ahová 100 országból érkeznek vendégek. A Szigetnek köszönhetjük azt is, hogy Magyarországon a világzene egyre ismertebb lett. Az elmúlt tizenhét évben a Világzene színpad kimagasló nemzetközi rangra tett szert, hiszen a műfaj valamennyi kiválósága fellépett rajta. A Sziget mindig fontosnak tartotta a roma kultúra terjesztését és népszerűsítését. A hazai cigányzenészek és nemzetközi sztárok tucatjaival találkozhatunk évente a fesztiválon. A Sziget fontosnak tartja a nemzeti hagyományok ápolását is. A Hungarikum Falu rengeteget tett azért, hogy a magyar népi kultúra ismertebb legyen hazánk határain túl is. A Sziget legnagyobb látványosságainak számítanak évek óta a Nagy Utcaszínházak, minden évben más-más országból érkező hatalmas performanszok, melyekkel javarész csak a Szigeten találkozhat a nagyérdemű. Még hadd említsük meg a vizuális kultúra jelenlétét, mely egyre erősebb, s ma már az Art of Freedom installációi adják az egyik fő jellegzetességét a fesztiválnak.

Bővebben: sziget.hu

Sziget – vissza a természetbe!

2017. május 17., szerda 17:00