Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

A kerület határozott tiltakozása ellenére továbbra is ideiglenes forgalom-technikai szabályozás van érvényben a Népfürdő utca Dagály- fürdő–Duna Aréna–Rákos-patak közti szakaszán. Emiatt a vizes világbajnokság befejezése ellenére teljes forgalmi káosz uralta el a vb központi helyszínének környezetét. A Duna Aréna kivitelezését és annak utómunkáit végző cég kérésére ugyanis a tervezett szeptember 1-jei határidő helyett – a lapzártánkkor ismert információk szerint – csak jövő márciusban adná át a közúti gépjárműforgalomnak (és a kerületi önkormányzatnak) a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a szóban forgó szakaszt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 3-as metró hamarosan induló felújítása miatt a Váci úton is lezárások várhatók, akkor a már így is hatalmas dugókat okozó Népfürdő utcai korlátozással együtt szinte teljesen el-lehetetlenülhet a környék forgalma, s hónapokra az ott élők nyugalma.

Dr. Palatka Lívia, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója kér-désünkre elmondta, az előzetes tervek szerint már szeptember elsején bir-tokukba vehették volna az autósok a szóban forgó szakaszt, ahová jelenleg hivatalosan csak a BKV-buszok és a kerékpárosok hajthatnak be. Erre egy „Mindkét irányból behajtani tilos!” tábla is felhívja a figyelmet, ám a vb végeztével sok autós „rutinból” újra használni kezdte a Népfürdő utcát, amit viszont a jelenleg érvényben lévő – a kerület által elfogadhatatlannak tartott – ideiglenes forgalomtechnika szabályozás tilt.

Az önkormányzat nevében eljáró közszolgáltató egy, az általa javasolt és a teljes autósközlekedést engedélyező végleges forgalomtechnikai szabályozást szeretné mielőbb bevezettetni amellett, hogy folyamatosan tiltakozik a kivitelező érdekében eljáró BKK-nál. Az ügyben több egyeztetés is történt az elmúlt hetekben, eddig eredménytelenül, a következőre lapzártánkkor, szeptember 18-án került sor. (Ennek eredményéről lapunk következő számában beszámolunk – a szerk.). A vezérigazgató szerint a jelenlegi ellentmondásos és nem megnyugtatóan szabályozott helyzet egy „kényelmi hozzáállás” következménye annak érdekében, hogy a kivitelezőt, azaz a Market Zrt.-t ne kösse feszes határidő a munkák mielőbbi befejezésére. A kerület elutasítja ezt a hozzáállást, s a lakók érdekében is arra törekszik, hogy a Népfürdő utca eredeti forgalmi rendje mielőbb helyre állhasson.

Lapunk kérdésére – miszerint ebben az ellentmondásos helyzetben a hatóság megbünteti-e a tiltott szakaszra behajtó autósokat akár az ott elhelyezett térfigyelő kamera felvételei alapján – a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet vezetője, Fábián-Brocskó Márta mindössze annyit mondott: a kihelyezett, „Mindkét irányból behajtani tilos!” tábla megalapozhatja a felügyelet vagy a rendőrség intézkedését, eljárását.


K. A. I.

Forgalmi káosz a vizes vb után

2017. szeptember 26., kedd 12:30

Népfürdő utca
A kerület tiltakozása ellenére márciusig is maradhat az útlezárás