Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Bár a szél néha feltámadt és esőcseppek is ijesztgettek, azért alapvetően esőmentesen zajlott a Pozsonyi Piknik egy olyan napon, amikor végig zuhogó esőt ígért a meteorológia. 3 színpadon felnőtt- és gyerekprogramok, színházi társulatok sátrai, könyvdedikálások, ismerkedések, jótékonysági sütivásárok és a jól megszokott zsíroskenyér, vásári portéka és finom falatok, flódni, süti, fagylalt minden mennyiségben. Mi pedig megkérdeztünk néhány résztvevőt, hogy miért is szeretik a Pikniket? Ami jövőre már jubilál, ez volt a kilencedik.


– Azért szeretjük a Pikniket, mert az Újlipótvárosban van, és Újlipótvárost szeretjük. Az emberek egyfolytában idelépnek, ideülnek mellém beszélgetni. Nagyon érdekes emberekkel találkozom, mindenki nyitott – mondta Bitó László író, aki „könyv- és beszélgető sátorba” várta olvasóit dedikálásra, szóváltásra. – Ha az optimizmust egy zérótól tízes skálán kellene mérni, akkor míg a budapesti átlag 4-es, addig az Újlipótvárosban ez legalább 8-as.

– Először vagyok a Pikniken, és imádom ezt a hangulatot. Van olyan színész, aki szeret elzárkózni és az öltözőből kilépni a reflektorfénybe. Én nem ilyen vagyok. Szeretem a közvetlenséget, szeretem felvállalni a dolgokat. A Piknik ideális hely arra, hogy személyesen, mindennapian találkozzunk a nézőkkel. Csodálatos dolog, hogy a Pikniket kitalálták. Remélem, sok generáció nő benne fel – mondta el Tordai Teri.

– Hát hol találkozhat az ember máshol az összes budapesti színház képviselőjével egyszerre? Sehol. Végigmegyek, nézelődök, gyönyörű kaland! – vélte Straub Dezső.

– A Pikniket nagyon régóta nagyon szeretem. Színházi szempontból mára kifejezetten szakmai lett, ami nagyon jó, mert minden lépésnél találkozom egy kollégával. Ma még nem is tudtam végigsétálni a park mellett, annyian állítottak meg. Ami pedig ezen túl a legjobb a piknikben, az a barátok és a meggysör! – válaszolta Vándor Éva.

– Számomra új a Piknik élménye, a Pozsonyi út viszont nagyon régi – mondta el Kepes András. – Itt születtem a Pozsonyi úton, és utána a hídtól a Szent István parkig talán minden második házban laktam. Nagyon jó hangulatú hely, ami megérdemli, hogy ilyen kulturális központ szerepét töltse be.

– Ilyenkor a Piknik Budapest fővárosa. Nem kell mást csinálnom, mint kiülnöm ide a sátorba, és olyan fantasztikus dolgokat mesélnek az emberek, hogy könyveket lehetne belőle írni – mesélte Farkasházy Tivadar. – A kezdete óta itt vagyok. Volt egy veszély, hogy kereskedelmivé válik, rossz értelemben vett falusi búcsúvá, kirakodóvásárrá, de ennek szerencsére megálljt tudtak parancsolni, és visszatért a régi hangulat. A Hócipő éveken át mindenféle programmal készült a Piknikre, aztán rájöttünk, hogy csak le kell ülni, nézni az embereket és beszélgetni. Ez a legjobb és a legtöbb!


Bárd Noémi Polli

Piknikhangulat élménybeszámolóval

2017. szeptember 26., kedd 12:30