Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Két évvel ezelőtt, szeptember 8-án ment el Harangozó Teri. 1997-től haláláig lakott a Hollán Ernő utca 41. szám alatti házban, melynek homlokzatán most emléktáblát avattak. Többek között Koós János, Aradszky László és Poór Péter is megjelent az avatóünnepségen.

Harangozó Teri 1943. augusztus 8-án, Bátya községben született, Bács-Kiskun megyében, Kalocsától délre. Kiskorától szeretett szerepelni és énekelni, gyerekként aratta első sikereit. Kalocsán érettségizett, majd Budapesten volt csemege boltban eladó, a Díjbeszedő Vállalatnál adminisztrátor, a Vörös Október Férfi Ruhagyár munkatársa. Az 1965-ös Ki mit tud? 3. helyezésével indult el művészi karriere. Nemcsak Magyarországon, külföldön is sikereket aratott.

Legnagyobb slágere talán a „Mindenkinek van egy álma” lett, 4 saját lemezt készített, és nagyjából 100 dala jelent meg kislemezen. Öt évtizedes pá-lyafutása alatt a magyar könnyűzene szimbolikus alakjává vált.

Közel 20 éven át élt a Hollán Ernő utcában, szerette a környéket és rend-szeresen lépett fel kerületi rendezvényeken, köztük a Szigetvári Gabriella énekesnő által szervezett Vidám Udvari Előadásokon, és idősek klubjaiban.

– Végtelenül kedves, barátságos, segítőkész művész volt. Én például az amerikai karrieremet is neki köszönhetem, hiszen első alkalommal az ő ajánlására hívtak meg az Egyesült Államokba vendégszerepelni – emlékezett Poór Péter pályatárs, aki 50 éven át volt a művésznő közeli barátja. – Mindig csodáltam rendkívül szép, különleges hangszínét, páratlan muzikalitását és azt a személyes varázst, amellyel elbűvölte a közönséget… A hangjában volt valami utánozhatatlan finomság, kedves báj, ilyennek képzeljük az angyalok hangját. Nem véletlen, hogy megérintette az emberek lelkét. A szeretetről, a szívről énekelt. Mindig őszinte volt és hiteles, mert a hangja olyan volt, mint ő maga, csupa szív és lélek. Mindenki szerette. Őt nem lehetett nem szeretni.

Az emléktábla-avatáson dr. Tóth József polgármester, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, a család képviseletében Berényiné S. Éva és Sáfrán Edina, Harangozó Teri szülőfalujának képviselője, Mészáros Tímea, pályatársak és tisztelők is koszorúztak, virágokkal emlékeztek.


BNP

A szeretetről, a szívről énekelt

2017. szeptember 26., kedd 12:30

Emléktábla Harangozó Teri táncdalénekes