Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2016.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Duschanek János festőművész és grafikus tanár tiszteletére avattak emléktáblát a Máglya köz 2. szám alatt, ahol a művész élt és alkotott. Az eseményen dr. Juhász Katalin, az MTA BTK Néprajztudományi Intézetének tudományos főmunkatársa és az alkotó barátja mondott beszédet.

Duschanek János számos képét őrzik közgyűjteményekben és sok alkotása került magántulajdonba. Többek között Mosonmagyaróváron a Segítő Mária Gyógyszertárban, az Ujhelyi Imre Általános Iskolában és a Huszár Gál Könyvtárban is láthatóak alkotásai. A millennium tiszteletére készült négy nagy méretű, több alkotótárssal együtt készített monumentális történelmi festménye az Ozorai várban tekinthető meg. A battonyai Szentháromság-plébániatemplomban három nagy méretű képe is van: egy Szent Ráfael főangyalt és Tóbiást ábrázoló kép, a battonyai egyházközség alapítását megjelenítő hálatábla és egy Keresztelő Szent Jánost ábrázoló festmény.

A táblaavatás koszorúzással zárult, a művész családja mellett a XIII. kerület koszorúját Kautzky Lászlóné képviselő helyezte el.

Duschanek János munkássága

2017. december 19., kedd 14:50