Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Zsédenyi Adrienn hazánk egyik legsikeresebb énekesnője. Tavaly koncertsorozattal ünnepelte szólókarrierjének 15 éves jubileumát, hetedik alkalommal adta ki kalendáriumát, majd egy családi szuperprodukció főszereplőjeként zárta az óévet. Újlipótvárosról sok emléket őriz, ezekről és pályájának aktualitásairól kérdeztük.


– Úgy tudom, régi szép emlékeket őrzöl Újlipótvárosról…

– Tizenévesen Pestből nem sokat ismertem, tulajdonképpen csak a Nyugati és a Jászai Mari tér közötti szakaszt. Pápai lány vagyok, és a szentesi drámatagozatra jártam akkoriban gimnáziumba. Másodikos koromban kezdtem el Sík Olga néninél énekelni tanulni. Így hol Szentesről, hol Pápáról érkeztem vonattal a Nyugatiba, és siettem Olgi néni Pozsonyi úti, egyedi hangulatú polgári lakásába. Ma is emlékszem a bútorokra, csillárokra, tárgyakra. Az a világ, a miliő, amit ott szívhattam magamba, mindent megért. Olgi néninél mindig sok diák volt, egymást hallgattuk, itt kezdődött formálódni a későbbi Cotton Club is, többek között azért, mert Olgi néni nagyon szorgalmazta, hogy négy szólamban énekeljünk.

– Igaz, hogy a Cotton Club Singers elnevezés is ide kötődik?

– A Vígszínház mögött, a Pannónia utcában működött a Cotton Club. Akkoriban a budai labirintusban énekeltünk a négyes formációnkkal, és egyik este, amikor hazafele tartottunk, kitaláltuk, hogy menjünk be erre a Cotton Club nevezetű helyre, mivel imádtuk a swing korszakot. „Akárhogy is néz ki belülről, nekünk itt kell fellépni” – gondoltuk… Szerencsénk volt: a hely jól nézett ki, és miután beállítottunk teljesen ismeretlenül egy demókazettával, egyből kaptunk a tulajdonostól fellépési lehetőséget. Nagy rajongótáborunk lett ott, a Vígszínházból is sokan jártak át, beindult az éjszakai élet, egyre több felkérésünk lett.

– 2017-ben ünnepelted a szólókarriered 15 éves jubileumát. Hogyan értékeled az elmúlt évet?

– Mozgalmas év volt, a koncertturnékat megkoronázta a Budapest Parkban tartott jubileumi nagykoncert. Mivel előzőleg jelent meg a Kémia nagylemezem, egész évben folyamatosak voltak a dalpremierek, az új klipek megjelenései. Örülök, hogy az Eperhold a tavalyi nyár slágere lett, hogy benne lüktet a levegőben, nagyon szeretem. Idén már hetedik alkalommal jelent meg kalendáriumom, ami most a színek körül forog, ezért kapta a HangSzínek címet, remélem, az új évben sokak számára lesz hasznos társ.

– És még karácsonykor sem pihentél…

– Bizony, az Álomutazók előadásait nagyon élveztem, jó érzés egy ilyen profi munkában részt venni. Külön öröm, hogy „A mindenségen át” című dalom is a része lett.

– Mit tervezel az új évre?

– A Kémia lemezen még mindig van olyan erős dal, amiből még készül friss klip. Az év második felében elkezdek dolgozni az új lemezen, és persze már alakulnak a koncertidőpontok is. Télen azért kicsit pihenni is jut időm. A túlpörgős időszakokban kevesebbet alszom, így amikor ki tudom aludni magam, az mindennél többet ér. Olvasok, filmet nézek és sok időt töltök a családommal, szeretünk utazni, akár egy hétvégei kiruccanás is sokat ad… Idén is így lesz!


Szöveg: Bárd Noémi Polli

Fotók: Schumy Csaba

A mindenségen át

2018. január 17., szerda 13:00

Zséda Új évi beszélgetés hazánk egyik legsikeresebb énekesnőjével