Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Az úszni, kikapcsolódni vágyó családok, verseny- és hobbisportolók várhatóan 2018 nyarán vehetik birtokba a teljesen megújult Dagály Strandfürdőt és csak ezzel egy időben fakadhat újra gyógyvíz a sokak körében népszerű Béke-kútból.


Lapunk néhány hete kért tájékoztatást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, mint beruházótól, azt tudakolva, jelenleg holt tart a Dagály Strandfürdő fejlesztése, melyre a tavalyi FINA vizes világbajnokságra felépült Duna Arénához kapcsolódóan tett ígéretet az állam. Olvasóink már több ízben érdeklődtek a kivitelezés állásáról, s arról, mikor vehetik birtokukba az új strandot. Sokan, elsősorban az idősebb kerületi lakók a rekonstrukció idejére lezárt gyógyvizes Béke-kút sorsával kapcsolatban azt remélik, hogy a műtárgyat még a strand átadása előtt újraindítják, függetlenül a Dagály-beruházás aktuális állásától; a korábban ingyenesen használható kút ugyanis nagy segítséget jelent(ett) a számukra. Ennek érdekében egy részük – akár aláírásgyűjtést is szervezve – nyomást szeretne gyakorolni a döntéshozókra és a kivitelezőkre, ám az MNV tájékoztatása szerint ez nem ilyen egyszerű kérdés.

Mint azt válaszlevelükben írják, a felújítási munkálatok ütemezetten, a kivitelezővel kötött fővállalkozói szerződésnek megfelelően zajlanak. A strand teljes területe – így a Béke-kút is – munkaterület, amit szerződés szerint a kivitelező egyben, a beruházás befejezésével ad át. Ennek megfelelően a strand tervezett és korábban már többször publikált nyitási időpontja előtt nincs lehetőség a létesítmény részleges megnyitására. Így tehát várhatóan 2018 második negyedévében, 2018 nyarán nyitja meg kapuit az úszni, kikapcsolódni vágyó családok, verseny- és hobbisportolók előtt az új strand és vele együtt a Béke-kút. A felújítás eredményeképpen egy, a XXI. századi követelményeknek megfelelő, funkcionálisan a Duna Arénával egymást kiegészítő, teljesen megfiatalított Dagály Strandfürdőt vehetnek birtokukba a kerületiek, a budapestiek és mindenki más is. A két létesítmény összekapcsolásával egyedülálló vizes komplexum alakítható ki.

A strandfelújítás két ütemben zajlik, melynek célja a csaknem 70 éves, mára már elavult strandfürdő teljes rekonstrukciója, korszerűsítése, illetve integrációja a tavaly februárban elkészült új uszodakomplexummal, a Duna Arénával. Az első ütem a világbajnokság tavaly júliusi kezdetéig tartott, majd az után, a második ütemmel jelenleg is folytatódik. Ennek részeként befejeződik a 25 és az 50 méteres medence környezetének kialakítása, a nyári öltözők és a vizes blokkok kiépítése. A második negyedévre megújulnak a pillangómedencék, befejeződnek a strand kert- és tájépítészeti munkái, elkészül a létesítmény déli részére tervezett tematikus játszópark, illetve megújulnak, kibővülnek a sportpályák.

Új, családbarát funkciókkal és élményelemekkel bővül, és ezzel Magyarország és Budapest legszínvonalasabb strandja lesz a Dagály Strandfürdő – ígéri az MNV. Ahogy azt is: teljesül az Angyalföldnek és Budapestnek tett állami ígéret, így európai színvonalú, a már lezajlott fővárosi fürdőfejlesztések magas nívójához mérve is kiemelkedő gyógy- és vizes komplexummá alakítja a pesti oldal legnagyobb területű strandját. A már folyamatban lévő fejlesztések többek között egész évben nyitva tartó gyermektáborral, különleges vízi játszótérrel, wifi-hálózattal egészülnek ki.


K. A. I.


Megszépül az ikonikus főépület


A strandfürdő a felújítás után is megtartja közfürdő jellegét, közkedvelt funkciói az átalakítások után is megmaradnak. Az újranyitás után pedig a Béke-kút rendezett körülmények között fogadja majd a látogatókat, gyógyvize a rekonstrukció után is ingyenes marad. A munkák kiterjednek a Dagály ikonikus főépületére is, ezzel kibővített, modern környezetbe kerülnek az éttermek, a látogatók pedig új egészségügyi és wellness-szolgáltatásokat vehetnek igénybe a Dagály főépülete mellett elkészülő új szárnyban. A wellnessben a többi között finn, gőz- és infraszauna, tepidárium és masszázs várja a látogatókat. A gyógyulni vágyók pedig nagyfrekvenciás kezeléseket, különböző kádfürdőket, magneto- és elektroterápiát, valamint gyógymasszázst is igénybe vehetnek majd. Mindemellett zárt, a téli időszakban is fürdőruhás átjárást biztosító összeköttetés létesül a Duna Arénával.

Dagály
Egyszerre, nyáron adják át a strandot és az ingyenes Béke-kutat


2018. január 19., péntek  13:20

Vízfakadásra várva

Vízfakadásra várva