Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Két tagóvoda és két bölcsőde szerepel a jóváhagyott tervben, az együttes költségek 810 millió forintot tesznek ki, de sor kerül a Prevenciós Központ hátsó udvarának felújítására mintegy 62 millióért, valamint az Angyalföldi Sportközpont B csarnokának bővítésére 200 millió forintért.

A Madarász Viktor Tagóvoda az 1960-as évek elején épült. 2013-ban korszerűsítés és bővítés során a tetőtér beépítésével az óvodaépület 8 csoportossá bővült. Egy 2015-ben történt csőtörés következtében a víz a középső terasz vasbetonszerkezetének feltöltését alámosta, szükségessé vált a javítása. Idén többek között az udvar teljes rekonstrukcióját tervezik, a régiek felújítását és új játékok beszerzését és a burkolatok cseréjét. Emellett vizes szigetet alakítanak ki, 4+2 állásos zuhannyal, illetve párásító oszloppal.

A Varázskarika Tagóvodában 2013-ban – az energetikai korszerűsítési program keretében – az épület homlokzati részét hőszigetelték, és kicserélték a nyílászárókat. Idén a meglévő kerítés és a teljes udvar, valamint a játékok felújítását, s újak telepítését, a burkolatok cseréjét tervezik. Itt is lesz a picik nyári mindennapjait kellemesebbé tevő vizes sziget, 4+2 állásos zuhany és párásító oszlop.

A Hancúrház Bölcsődében a kerítés és az udvar teljes, a játékok és a padok megfiatalítását, valamint új játékok, szülői biciklitárolók telepítését, a burkolatok cseréjét tervezik. A vizes sziget itt is elmaradhatatlan része a rekonstrukciónak, akárcsak a 4+2 állásos zuhany, amit kiegészít majd a bölcsődei pancsoló. Az Igazgyöngy Bölcsődét teljes egészében korszerűsítik. A tervezett költség itt a legjelentősebb, megközelíti az 570 milliót. A környező paneles lakóházakat ellátó gyermekintézmény 1981-ben épült, melyen 1999-ben tőfelújításra, 2005-ben nyílászárócserére, 2007-ben kisebb belső átalakításra és 2008-ban udvarfelújításra került sor. Idén – az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére irányuló program részeként – a 10 csoportszobás, 140 férőhelyes bölcsődeépület komplex energiahatékonysági modernizálását irányozták elő.

A Prevenciós Központ beruházása során – a teljesség igénye nélkül – sor kerül a beton- és az aszfaltburkolatok cseréjére, a parkoló térkövezésére, az épület körül járda építésére, valamint a terület vízelvezetésének megoldására. Fiatalítják a növényzetet, öntözőrendszert telepítenek, felújítják, kibővítik az udvari világítást. (A központ tevékenységéről szóló cikkünket ugyanezen oldal alján olvashatják – a szerk.)

Az Angyalföldi Sportközpontban a B csarnokot bővítik. Az intézmény első csarnoka 2003-ban épült, 2008-ban egy újabb résszel egészült ki. Nagyfokú kihasználtsága miatt felmerült az épület további bővítésének igénye. A felújítás során 20-30 fő befogadására képes női, férfi, és egy edzői öltözőblokkot alakítanak ki. A sportpályák felé nyíló raktárhelyiségek épülnek, és az emeleti részen meglévő tetőteraszra néző rekreációs helyiséget hoznak létre. Az új épületrész az energiahatékonyság jegyében készül, a jelen kor energetikai követelményeinek megfelelő homlokzati hőszigeteléssel és nyílászárókkal együtt.


J. G.


Milliárdos komfortérzet

2018. január 23., kedd 13:00

Felújítások Jelentős óvoda- és bölcsődekorszerűsítés lesz idén is