Hírek
TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Megállapodás születhet az M3 metró akadálymentesítéséről – legalábbis erre lehet következtetni a Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnökének minapi egyeztető megbeszélése alapján. A találkozóra Tarlós István kezdeményezésére került sor január 22-én. Az érdekvédelmi vezető szerint az M3-as metró akadálymentesítése kapcsán folytatott megbeszélés konstruktív volt, melynek eredményeként a MEOSZ korábbi akadálymentesítésre vonatkozó javaslatait megerősítő megállapodás születhet.


Ennek keretében a főpolgármester arra tesz javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Budapest saját költségvetéséből kiszorítva finanszírozza a Kálvin tér akadálymentesítését az M3-as metró felújítása során – derül ki a MEOSZ honlapján olvasható tájékoztatóból.


A főpolgármester – ígérete szerint – előterjeszti azt is: a közgyűlés fogadja el, hogy a projekten kívül a fennmaradó hét metróállomás tekintetében a MEOSZ korábbi kérésének megfelelően készüljenek – szükség esetén alternatív műszaki megoldásokat is magukban foglaló – akadálymentesítésre vonatkozó tervek, melyek megvalósítását észszerű határidőhöz kötik. Ez a javaslat várhatóan márciusig a közgyűlés elé kerül.


Kovács Ágnes és Tarlós István abban is megállapodtak, hogy a jövőben folyamatosan egyeztetnek a 3-as metró akadálymentesítése ügyében.


Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke jelezte Tarlós István főpolgármesternek: a MEOSZ elkötelezett a 3-as metró teljes körű akadálymentesítése mellett, s továbbra is várja a miniszterelnök válaszát: biztosítja-e a költségvetésből a fennmaradó 7 metróállomás teljes körű akadálymentesítéséhez a hiányzó forrást, mert így a teljes metrószakasz akadálymentesítése a projekt idején megvalósítható lenne. Ez a mozgássérült embereken túl a kisgyermekes, babakocsival közlekedő családok és a nehezen mozgó idős emberek érdekeit is szolgálná, és emellett kevesebb költséggel is járna.


Képeinken a felújított metróállomások látványtervei láthatók

Forrás: m3felujitas.hu

M3: győzhetnek a rászorulók

2018. január 25., csütörtök 13:15