TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

A XIII. kerületi önkormányzat számára alapvető fontosságú a lakosok egészségi állapotának javítása, a fizikai és mentális egészség, az egészségügyi ellátórendszerhez való hozzáférés lehetőségeinek javítása. A Lendületben a XIII. kerület (2015–2019) önkormányzati programja a prevenció erősítésével, az egészségtudatos magatartás kialakításának segítésével szolgálja a lakosok egészségben eltölthető életéveinek meghosszabbítását. Az önkormányzat által a kerületi lakosok számára térítésmentesen nyújtott CT/MR-vizsgálatok további lehetőségeket biztosítanak a betegség megelőzéséhez, a terápia előkészítéséhez.

A szakorvosi szűrések közkedveltté váltak a lakosság körében. 2010-től élhettek a kerületi lakosok a szakrendelő intézetben rendelkezésre bocsátott szűrési lehetőségekkel. A népbetegségek időben történő felismerését szolgálják az onkológiailag fontos mammográfia, valamint a hasi- és emlőultrahang-vizsgálatok. A rák megelőzésén túl ugyanilyen jelentőséggel bír a stroke-prevenciót szolgáló nyaki verőérultrahang-vizsgálatok rendszerszerű bevezetése.

A szervezett ingyenes szűrés az év 8 hónapjában történik, 4 hónap az első, 4 hónap a második félévben. Az igénylők minden hétköznap reggel 7 és este 8 óra között kérhetnek időpontot a Szegedi úti szakrendelő intézet recepcióján. Regisztrálni március 5-től kezdődően személyesen lehet lakcímigazolvánnyal és tajkártyával. A második félévre augusztus 21-től lehet jelentkezni, háziorvosi beutalóra nincs szükség. A bőrgyógyászati onkológiai szűrések és az elsősorban férfiak számára fontos urológiai szűrések is folytatódnak, ezeket nem 8, hanem 12 hónapon keresztül veheti igénybe a kerületi lakosság a szakrendelések színhelyén.

2017-ben eredményes szakorvosi szűrési tevékenység zajlott a XIII. kerületben. Az elvégzett 1011 szűrési vizsgálatból 263 (26%) esetben született kóros eredmény.

A szakorvosi szűrésre az önkormányzat által biztosított összeg több mint 4 millió forint, amely fedezi az Egészségügyi Szolgálat ez irányú költségeit.

Középpontban a prevenció

2018. február 27., kedd 13:30

Egészségügy Márciusban indulnak a szűrővizsgálatok