TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ismét színházi előadással várja az érdeklődőket április 27-én 19 órakor.

Niel Simon: Ölelj át! című kétrészes vígjátékát mutatják be a Spirit Színház művészeivel: Hegyi Barbarával, Perjés Jánossal, Nagy Enikővel és Mészáros Tamással.


A darabban a hazánkban is népszerű író hősei küzdenek magukkal és egymásért. A férfi eltemette a feleségét. A nőt elhagyta a férje. A férfi hallani sem akar új kapcsolatról. Minden a régire emlékezteti. A nőnek végleg elege van a férfiakból. Ám a testvér, illetve a barátnő próbálja összehozni az új kapcsolatot. Új remények, új házasság? Szó sem lehet róla, mert a férfi és a nő is a „gyászmunkával” van elfoglalva. Vajon mit kezdenek egymással, ha egy „fatális” véletlen egymáshoz sodorja őket? Csupa váratlan helyzet. Épp úgy, mint az életben; bizakodunk, hogy mindig van új nap, új esély…

A darab rendezőjétől, Czeizel Gábortól kérdeztem, aki díszlettervező is ezúttal.

– Hogyan készültek a „kitelepült” előadásra? Más az „anyaszínházban” a díszlet, illetve mennyi idő felépíteni a színpadképet, hogy a színészek biztonságban játszhassák a szerepüket?

– A bemutatót a szokásos hat hét próba előzte meg. Kitaláltuk, hogy az adott színpadteret miként tudjuk kihasználni az „Ölelj át!” előadásnál. A Spirit Színház saját játszóhelyén felépített színpadképet szerencsére nem bonyolult szállítani. A mindenkori színpadon két New York-i életstílust tükröző polgári lakás szobáját kell kialakítanunk falakkal. Amikor először utaztunk a darabbal vidékre, kiterveltük, és azóta rutinosan teszünk eleget a legkülönbözőbb felkérésnek. Játszottuk művelődési házakban, de a Pécsi Szabadtéri Színpadon 600 néző előtt is felléptünk már vele.

– Van a darabbal kapcsolatban, olyan esemény, amit szívesen elmondana a nézőknek?

– Az előadásra jó kritikákat kaptunk. A szöveg fordítója, Ungvári Tamás is elégedett volt. Eddig mindig telt házzal játszottuk. Hegyi Barbarával Szabó Magda Ajtó című színművében dolgoztunk először, és mint látjuk, szerencsére nem utoljára. Büszkeséggel tölt el, hogy az –Almási Éva, a nemzet színésze által alapított – első Psota Irén-díjat 2017-ben az Ajtó és az Ölelj át! című darabban nyújtott alakításért Hegyi Barbara kapta.

Lendvai

Új remények, új házasság?

2018. április 13., péntek 14:20

PénteK13 A13 Színház Niel Simon: Ölelj át!