TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

„Érzékenyítő foglalkozások az egészségügyben dolgozó szakemberek és leendő szakemberek számára a fogyatékkal élők egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében” címmel az FSZK és az EMMI támogatásával több alkalomból álló szakmai és érzékenyítő programsorozat valósult meg a Csodák Csodája Alapítvány szervezésében, melynek létrejöttét a FOF2017 pályázaton elnyert támogatás tette lehetővé.


A támogatás segítségével a már korábban (2015-ben és 2016-ban) szintén FSZK és EMMI támogatásával megvalósult programsorozat célcsoportja szélesedhetett ki a védőnők és leendő védőnők bevonásával a számukra összeállított programsorozat keretében, melyre az elmúlt évek tapasztalatai alapján igen nagy igény merült fel.


A megvalósított program keretében az Egészségügyi Alapellátás Igazgatóságának (Nyíregyháza) védőnői, valamint a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának 3. és 4. évfolyamos védőnő hallgatói számára volt lehetősége az Alapítványnak foglalkozásokat tartani.


A védőnők munkájuk során szükségszerűen találkoznak, kapcsolatba kerülnek sérült gyermekekkel, őket nevelő szüleikkel, valamint fogyatékkal élő felnőttekkel is. Ellátásuk nem csak szakmai szempontból tekinthető magasabb kihívásnak, hanem a velük történő kommunikáció és bánásmód is más képességet, ismeretet igényel, melyet jelenlegi tanulmányaik során nem tudnak elsajátítani éppúgy, mint a kiégés megelőzésének lépéseit és konfliktuskezelés/mediáció fontos eszközeit sem, melyre munkájuk során sokszor van szükség.


A programsorozat részeként a védőnők és leendő védőnők érzékenyítő foglalkozásokon vehettek részt, ahol gyakorlati tanácsokat és technikákat sajátíthattak el lelki és mentális egészségük megőrzése érdekében, valamint lehetőségük nyílt aktív tapasztalat- és eszmecserére az ágazatközi együttműködés területén is a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíregyházi Tagintézményének szakembereivel. A résztvevők játékos gyakorlatokon keresztül nyerhettek bepillantást a fogyatékossággal élők mindennapi életébe, és szerezhettek olyan tapasztalatot, a mely nagymértékben támogatta őket a „másság” világába történő belehelyezkedésbe.


A program eredményességének köszönhetően, valamint a tapasztalatokat összegezve a programsorozat szervezői célul tűzték ki a pilot program továbbfejlesztését, valamint igény esetén országos szintű programmá alakítását.


A Csodák Csodája Alapítvány a tervezett célok sikeres megvalósítását alapul véve folytatni kívánja az elkövetkezendő évek során a hasonló támogató, fejlesztő programok szervezését az integráció sikeres megvalósulása érdekében.

Támogató foglalkozások az integráció jegyében a védőnők és leendő védőnők számára

2018. május 11., péntek 10:30

Csodák Csodája Alapítvány