TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

USZB@UB. Ezek a furcsán összerakott betűk egy csapat nevét alkotják. Azé a csapatét, amelynek tagjai szinte mindannyian a XIII. kerület egyik meghatározó városrészében élnek, és elindultak a május 11–13. között megrendezett 12. NN Ultrabalaton tókerülő futóversenyen.

Az UB az Ultrabalaton rövidítése, az USZB pedig azé a majdnem 2000 tagot számláló zárt facebookos csoporté, ahol újlipótvárosi szülők és barátaik élik online és valódi életüket. Megbeszélik a bölcsis-ovis-sulis kérdéseket, keresnek orvost, szerveznek közterületi eseményeket, kitárgyalják a vendéglátóhelyek napi kínálatát és megosztanak minden olyan hasznos tudást egymással, ami felmerül a mindennapokban. De lehet keresni a csoportban elveszett kulcsot, alvókát, ajánlani kulturális programokat, felkínálni eladó jegyet és kapcsolatot teremteni személyes ügyekben egymással.

Alakult ennek a csoportnak egy futás alcsoportja, ahol a futás szerelmesei is kereshetik egymást. Itt fordult meg többek fejében a nagy álom: közösen kellene indulni az Ultrabalaton versenyen, és váltóban teljesíteni a 221 km-es távot. A készülődést bonyolította, hogy a váltó összetétele még az utolsó hetekben is változott. Az újlipótvárosi futócsoport álmának kitalálói közül végül csak egy ember állt rajthoz. A nehézségek dacára végig maradt a közösségi cél, hogy amatőr és profi futók, innen Újlipótvárosból sikeresen váltsák egymást, és közel egy nap alatt teljesítsék a távot.

Május 13-án az álom valóra vált. A csapattagok mindegyike hajtott, hogy legyőzze önmagát. Egyszer, kétszer, háromszor állt a váltóhelyre és tette meg az 5–10–15–20 km-es résztávot hajnali ködben, tűző napon vagy épp a hűvös éjszakában. 25 óra 11 perc 48 másodperc. Ennyi kellett. Nem ahhoz, hogy közösség szülessen, hisz az már az induláskor megvolt. Ennél jóval több történt velünk: egy életre szóló élményt kaptunk. Jövőre ugyanígy számíthattok ránk! 2019-ben is jövünk, Ultrabalaton!


Alulról balról jobbra: Uhl Gabriella, Harsányi Eszter, Emresz Adrienn, Gábor Zsófia, Lévai Katalin, Keszthelyi Dorottya, Radnóti Anna, Morner Eszter, Kóczián Nóra, Posteiner Nóra, Bugledits Melinda, Takács Kata

Futás anya!

2018. május 29., kedd 15:15

Ultrabalaton Tókerülő Újlipótvárosiak