TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Ki vigyáz a gyerekre, ha egy egyedülálló szülőnek kórházba kell mennie és a rokonok messze laknak, a barátok, ismerősök pedig maguk sincsenek abban a helyzetben, hogy segíteni tudjanak? Mi legyen a gyerekekkel, ha egy család lakhatási körülményei nem megfelelők, de a változtatáshoz a szülőknek minden idejükre szükségük van, hogy dolgozni tudjanak, így otthont teremthetnek, albérletet találhatnak?

A Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület helyettes szülő hálózata az ilyen típusú problémákra nyújt megoldást. Tagjai olyan családok, akik szívesen megnyitják otthonukat a bajba jutottak előtt: saját gyermekeik mellett, vagy éppen helyettük, saját elfoglaltságuk mellett készek egy-két, esetleg három-négy vendég gyerekről is gondoskodni néhány napig, hónapig, maximum másfél évig.

Sok helyettes szülő azért vállalja ezt a feladatot, mert emlékszik arra, hogy nehéz helyzetben maga is segítséget kapott a környezetétől, sokan pedig azért, mert megtapasztalták, hogy milyen nehéz egyedül megbirkózni a problémákkal és szolidárisak a fiatal szülőkkel. A helyettes szülők között vannak nagycsaládosok és egygyermekesek, egyedülállók és nyugdíjasok – családi házban vagy társasházban lakók egyaránt. A helyettes szülői feladat vállalása az egész család közös döntése: a gyerekek érkezése mindenki számára változást, új élményeket jelent. A helyettes szülőkre jellemző, hogy gyermekszerető emberek, rendezett körülmények között élnek és az elhelyezés idejére biztosított helyettes szülői díjazásból megoldják a gyermek ellátását. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének segíteni gyermekeknek és szülőknek, hogy a gondokból ne váljanak súlyos, családot szétbomlasztó problémák.

A gyermekek átmeneti gondozása kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, az ennek keretében történő helyettes szülői szolgáltatás biztosítására a települések ellátási szerződést köthetnek civil szervezetekkel, így a XIII. kerületben is a Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület nyújt elhelyezést az ellátást kérő családoknak. A befogadó család kiválasztásánál fontos szempont, hogy a gyerekek a lehető legkevesebb változást szenvedjék el, míg szüleiktől távol vannak, járhassanak megszokott iskolájukba, óvodájukba, bölcsődéjükbe.


Ön is legyen tagja a helyettes szülők közösségének, kapcsolódjon be ebbe a felelősségteljes, nehéz, de gyönyörű munkába! A Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület munkatársai a 06 (1) 343-6680-as vezetékes telefonszámon, illetve a 06 (20) 470-1199 és a 06 (70) 317-5354-es mobilon vagy az egyesulet@feherkereszt.hu e-mail-címen várják a helyettes szülőséghez kedvet érző családok jelentkezését. A hálózathoz való csatlakozást egy ingyenes, 50 órás felkészítő tanfolyam előzi meg.

Gondoskodó helyettes szülők

2018. szeptember 7., péntek 16:30

Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület
Gyermekfogadó családokat keresnek