TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2018.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2017.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Nagy várakozás előzte meg az augusztusi találkozást. A Pannóniásokon volt a sor, hogy a lengyel diákokat vendégül lássák. A diákok a nyolc nap alatt megismerték Budapest nevezetességeit, valamint Diósjenő és környéke látnivalóit.

A Bazilika kilátójából megcsodáltuk Budapestet, sétáltunk a Parlamentnél és a Budai várban is. A programból a Zsinagóga és a Margit-sziget sem hiányzott. A sétavonatozás után a szökőkútnál megpihentünk és énekeltük a felcsendülő gyermekdalokat. A szigettől bringózással búcsúztunk, ami nemcsak a magyar gyerekeknek, de a vendégeknek is maradandó élményekkel szolgált.

A szentendrei Skanzenben idegenvezetőnk bemutatta az Észak-magyarországi tájegységet, annak építészetét és mindennapi életét.

A gyerekek bepillantást nyertek egy századfordulós kisváros életébe Klein Mózes úrral, Kárpáti Szidónia színésznővel és a csizmadiával. A közös játék felejthetetlen!

A Diósjenőn töltött pár nap alatt a gyerekek közötti kapcsolatok még szorosabbá váltak. Ezt segítették a közös játékok, az esti programok, mert vegyes csapatokban versengtek a gyerekek. Nagy sikert aratott a GPS kincskeresés, a csapatépítőjáték, a képvarrás és a fürdőzés. A tanárok kedvence egy logikai társasjáték lett.A nógrádi vadasparkhoz és a veresegyházi Medveotthonhoz hasonló élményben még nem volt részük a lengyel gyerekeknek. A vadetetés és a medvék etetése a felnőtteket is elvarázsolta.

A budapesti tartózkodás alatt a lengyel gyerekek megismerték a magyar vendégszeretetet, és bepillantást nyerhettek a magyar családok hétköznapjaiba is. A táborozás alatt a gyerekek az angolnyelvet használták, ezzel kommunikáltak egymással.

Köszönet a szülőknek, hogy lehetővé tették a lengyel gyerekek itt tartózkodását, valamint a XIII. kerületi Önkormányzatnak, hogy anyagilag is támogatták a cseretábort, ezzel is segítve a sikeres és színvonalas megvalósítást.


Puksa Beáta

programfelelős

Magyar-lengyel cseretábor

2018. szeptember 7., péntek 16:30