TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Tizenkét esztendeje indította el első Cipős doboz akcióját a Baptista Szeretetszolgálat, és mostanra ez már hagyományosan kapcsolódik a szeretet ünnepéhez. Ilyenkor gondolunk azokra a gyerekekre, akiknek kevesebb jut az ajándékokból – és talán a szeretetből is. Az egy-egy cipős dobozban rejlő ajándékok megszépíthetik az ünnepet a nélkülöző családok kicsinyeinek és azoknak a gyerekeknek, akik kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt.

A cipős dobozokat kerületünkben a többi között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban és az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban is leadhatjuk. Ha ilyen ajándékot szeretnénk készíteni, keressünk egy jó állapotú cipős dobozt. Tehetünk bele játékokat, kisautót, labdát, babát, plüssállatokat, iskolai eszközöket, tollakat, ceruzákat, számológépet, zsírkrétát, kifestőt, jegyzettömböt. Küldhetünk pólót, új fogkefét, fogkrémet, szappant, fésűt. Biztosan örülnek a gyerekek, ha találnak a csomagban cukorkát, nyalókát, rágót, esetleg játékékszert, hajgumit, képeskönyvet. Kedves gesztus lehet a dobozba rejtett rajz vagy képeslap, pár köszöntő sorral.

Játék pisztolyt, pc-játékot, törékeny tárgyat – például tükröt –, gyógyszert, gyümölcsöt vagy más romlandó ételt ne ajándékozzunk ilyen módon, de folyékony sampont, testápolót is legfeljebb jól zárható külön tasakban tegyünk a dobozba.

Az elkészült csomagokat göngyöljük színes papírba és kössük át zsinórral, hogy a szállításkor ne nyílhassanak ki. Végül a doboz tetejére írjuk fel jól láthatóan, hány éves lánynak vagy fiúnak készítettük. Ezek után már csak el kell juttatnunk az ajándékunkat valamelyik gyűjtőpontra. A szeretetszolgálat munkatársai gondoskodnak arról, hogy küldeményeink eljussanak azokhoz, akiknek szánjuk.


(csop)

Cipős dobozba csomagolt szeretet

2018. december 17., hétfő 12:45

Adományszolgálat Ajándék a rászorulóknak