TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Február 26-án kezdődtek és március 6-áig tartanak az idei Óvodapedagógiai Napok. Az eseménysorozatot most is az óvodapedagógiai konferencia nyitotta meg. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartották.

A neves szakemberek által tartott előadások fő témája ezúttal a szociális képességek fejlesztése, ezzel összefüggésben a társas kapcsolatok, a közösséghez való alkalmazkodás, az akarati tényezők, a kudarc elviselése, a konfliktusok megoldása volt.

Dr. Gőbel Orsolya pszichológus és dr. Dúll Andrea környezetpszichológus előadásait követően a Pitypang, a Meséskert és a Gyermekkert óvodákban elérhető BGC Angol Óvodai Program működését mutatta be Horváth Mónika, a program szakmai vezetője és Jakab Klaudia, a Pitypang Óvoda óvodapedagógusa. Majd az 1993 óta a befogadó társadalomért dolgozó KézenFogva Alapítvány két munkatársa ismertette az alapítvány munkáját, különös tekintettel arra, hogy április folyamán továbbképzést szerveznek óvodapedagógusok számára.

Az előadások után a szakmai pályázatok eredményhirdetésére, valamint a huszonöt, harminc- és negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező huszonnégy óvodai dolgozó köszöntésére került sor. A Prizma EGYMI utazó gyógypedagógusainak ajánlása alapján az idén a Mese és a Vizafogó Óvoda óvodapedagógusai vehették át az Integrációs díjat.

A nevelést, illetve az oktatást segítő óvodai dolgozók munkáját most először az Óvodapedagógiai Napok keretében jutalmazták. Ezúttal három munkatárs – egy dajka, egy pedagógiai asszisztens, valamint egy óvodatitkár – kapott elismerést. Végül egy új szakmai díj átadására került sor. Az év angol/magyar óvodapedagógusának díját a Pitypang Óvoda kétnyelvű programjában dolgozó két óvodapedagógus vehette át.

A nyitó konferenciát március 6-áig több óvodában bemutató foglalkozások követik. A Madarász Tagóvodában a különleges bánásmódot igénylő gyerekek művészeti neveléssel történő fejlesztéséről tartanak bemutatót. A Mese és a Gyöngyszem Óvoda a Plukkido eszköznek a csoportban való használatát mutatja be. A magyar pszichológus és szociálpedagógus tervezők által kifejlesztett Plukkido motivációs játékok a pozitív és játékos kommunikációt használva segítik a pedagógusokat a hétköznapi nevelési és feladathelyzetek gördülékenyebb megoldásában, a hatékony kommunikációban és a nevelési célok könnyebb elérésében.

Lesz két, óvodapszichológusok által vezetett műhelymunka. A kerületünk egyre több óvodájában elérhető mászófalnak a szervezett mozgástevékenységbe való beillesztéséről kaphatnak képet a szakemberek a Mese Óvodában. A két testvérvárosunkból, Kassáról és Szovátáról érkező külföldi vendégek a Gyermekkert Óvodában ismerkedhetnek a mászófal előnyeivel. A Meséskert Óvoda pedagógusai pedig a kétnyelvű programot mutatják be az érdeklődőknek.


Csop Veronika

Szociális képességek fejlesztése

2019. február 28., csütörtök 14:45

Óvodapedagógia Konferencia és bemutató foglalkozások