TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Már zajlik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kialakítása a Városligetben, amely 2019 őszétől biztonságos környezetben integrált és korosztályokra bontott játékelemekkel várja a gyermekeket és szüleiket. Annak érdekében, hogy az építkezések ideje alatt se maradjanak játszótér nélkül a gyerekek, a Városliget Zrt. egy ideiglenes játszóteret alakít ki a Liget egy védett, a tömegközlekedéstől távolabb eső, de mégis könnyen megközelíthető részén.


Az ideiglenes játszótér részben napos, részben árnyas, több, mint 1000 négyzetméteres területre, a Kertem és a Királydomb közé, a 70-es troli Olof Palme sétány megállója közelébe kerül. Ez a terület a korábbi játszótértől mintegy 5 perces sétára található. Az ideiglenes játszótér köré kerítés épül, így jól elkülönül a kutyások által használt területtől és a gyermekek számára is biztosítja a zavartalan játékot. A Városliget Zrt megvizsgálja és biztosítja a talaj megfelelő higiéniai állapotát és a játszó elemek alá esésvédelmi homokot helyez el.


Az ideiglenes játszótér olyan területen kap majd helyet, ami megfelel a jogszabályi előírásoknak, közel esik a lezárt játszótérhez, a közelében víz és illemhelyek is vannak, de az építkezések, vagy parkfejlesztési munkálatok sem zavarják. A játszótér közvetlen közelében két illemhely található, az egyik a 2018 őszén átadott sportpályáknál, a másik az Olof Palme sétány és a Dvorzak sétány kereszteződésében helyezkedik el. Ivókutat az Olof Palme sétány és a Paál László utca találkozásánál talál a látogató. A kényelmes használat érdekében a területre padokat és hulladékgyűjtőket helyez el a kivitelező.


A területre olyan játékelemek kerülnek, melyet a gyerekek korábban is használtak a városligeti játszótéren. A régi játszótérről felújítás és újraminősítés után átkerül a forgó bogrács, kakukk mérleghinta, a kerti asztalkák, a kétüléses hinta, mely lapülőkével és bébi ülőkével is használható, emellett a játszó házikót és a hattyú hintát is újra birtokba vehetik majd a gyerekek. Egyetlen új játszóelemmel, a Galaxy Multiclimber eszközzel bővül a játszótér, ami mászókaként és csúszdaként is funkcionál majd.


Az ideiglenes játszóteret májustól 1-től lehet birtokba venni, amíg az új Nagyjátszótér szeptemberre készül el. A Városliget Zrt. az ideiglenes játszóteret a Nagyjátszótér átadása után visszaállítja eredeti állapotára füves, fás területté.

A Ligetben zajló építkezések ideje alatt a gyalogos és kerékpáros közlekedés továbbra is zavartalan marad, de kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Május elsején nyit az ideiglenes játszótér a Ligetben

2019. április 16., kedd 10:00