TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Táncos kedvüket nem hagyják Angyalföldön a Gyertyafény Keringő Klub tagjai, ugyanis május 17-én vízre szállnak és ezúttal Visegrád felé veszik az irányt! A zenés sétahajó kiránduláson a szórakoztató műsor mellett a Dunakanyar történelmi emlékei sem maradnak ki a sorból.


Angyalföldön valószínűleg nem kell bemutatni a Gyertyafény Keringő Klubot, hiszen több évtizede szórakoztatják a táncos kedvű nyugdíjasokat. A kerületi Civil Szervezetek Napján mindig bemutatkoznak a nagyközönség előtt is, lelkesedésüket több díjjal is jutalmazta a városrész vezetősége. Az egyesület vezetője, Orbán Ferencné Erzsike elmondta a tavalyi évüket igencsak pezsgő kulturális élet jellemezte, hiszen a szokásos rendezvényeik mellett csatlakoztak a kerület 80. születésnapi programsorozatához, ezzel is szimbolikusan kifejezve helyi kötődésüket. Gálájukon például köszöntötték 80 éves tagjaikat is. A vasárnap délután három órától kezdődő táncos mulatságon rendszerint megünneplik a jeles napokat, és a tagok név- és születésnapját sem felejtik el. Valentinkor Álompárt választanak, illetve versenyt szerveznek Egymáshoz tartozás szépsége címmel. Farsangon a jelmezes felvonulásé a főszerep, márciusban azonban hölgyeké az elsőbbség. Míg húsvétkor a férfiak kapják elő kölnijüket, a locsolkodás és tánc mellett idén a versmondás is népszerűre sikeredett. Már lelkesen készülnek az anyák napjára, ahol vendég előadók is szép számmal fellépnek. Pünkösdkor hamarosan királyt választanak, évadzárás után a mulatozás azonban nem ér véget, ugyanis a nyár kirándulásokkal tarkítva telik a klub számára. Járokszálláson nem hagyják ki a birkafőző versenyt, ahol tavaly különdíjban is részesültek. Mindemellett a helyi utcabálon is fakanalat ragadnak. Kijárnak a Római partra is bográcsozni, ahol Bakacsi Béla szolgáltatja a talpalávalót. Majd ősszel szüreti bállal nyitják az új évadot, az Erzsébet és Katalin bál után decemberben aztán a téli hagyományköröket erősítik. Erzsike kiemelte, a hasznos időtöltésre szolgáló összejöveteleket szorgalmazzák, fontos számukra, hogy jól érezzék magukat, és a szórakozáson túl a közösségi élményeket, beszélgetéseket is megéljék. Immáron 60 fős törzsközönséggel működnek. Vidám pillanatokból így nincs hiány, a csapat fiatalodik, és örömmel tölti el, hogy vidékről is sokan csatlakoznak kezdeményezéseikhez. Szoros kapcsolatban vannak a Retro Klubbal is, Csuka Mónika és tanítványai sokszor fellépnek náluk, hiszen az énekesnő édesanya alapította annak idején a Gyertyafényt. A kerületi önkormányzat pályázatokkal támogatja őket, a polgármester fővédnökségünket is elvállalta, a székhelyükön az Angyalföldi József Attila Központban (AJAMK) pedig rengeteg segítséget kapnak. Többek között évente egyszer a nagy színháztermet is birtokba vehetik, ahol a Gálaműsoruk megvalósulhat. Vendégeik sorában pedig olyan előadókat köszönthettek, mint Staub Dezső, Berenti Péter, Zsuzsa Mihály, Dömsödi Fazekas Bálint, Csanádi Éva Stella, Zentai Házaspár, a Karizma Tagjai vagy a Jazz and more kórus. Erzsike kiemelte a vezetőségi tagok lelkesedését. Dravecz Marika, Vincze Ica és Géza mintegy hajtóerőként tevékenykedik a klub mindennapjaiban. S bár Erzsikéé az oroszlánszerep, az újonnal csatlakozók között is szép számmal akadnak aktív közreműködők.

A Gyertyafény Keringő Klub a törzstagok mellett vasárnaponként az AJAMK-ba várja a fiatal lelkületű, táncos kedvű érdeklődőket. Míg kirándulásaikon is szívesen fogadják az újonnal érkezőket, a május 17-i zenés sétahajóútjukra Visegrádra még lehet csatlakozni! Bővebb információ a +36 (20) 547-9752-es mobilszámon kapható.

Angyalföldi táncos nyugdíjasok

2019. május 2., csütörtök 13:00

Gyertyafény Keringő Klub Hajókirándulás Visegrádra