TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Minden élet értékes – mutasd meg másoknak is!

Ebben az évben „Minden élet értékes – mutasd meg másoknak is!” címmel az FSZK és az EMMI sérült gyermekek szabadidős integrációja valósulhatott meg a Csodák Csodája Alapítvány szervezésében, melynek létrejöttét a FOF2018 pályázaton elnyert támogatás tette lehetővé.


A program keretében az Alapítvány szakemberei és önkéntesei kulturális – zenei, prózai, művészeti – kreatív, természetjáró integrált programokon segítették az ép gyermekeket abban, hogy megismerhessék a sérültek világát, valamint, hogy megtanulják azt, hogy hogyan tudják támogatni a fogyatékossággal élőket. Játékokban, táborokban hoztuk közelebb egymáshoz a fiatalokat, és miközben a szülőket átmenetileg tehermentesítettük a szolgálat egész éves kitartást igénylő feladata alól, fogyatékossággal élő gyermeküket önállóságra neveltük.

A pályázat keretében 8 integrált programész valósulhatott meg, többek között gyermekdélutánok, egy hetes „Csodatábor” – több mint 60 résztvevővel –, szülőket támogató szülők iskolája, interaktív és játékos workshopok. A pályázati időszak alatt 3 alkalommal valósult meg integrált hangverseny, valamint létrejött a látási nehézségekkel küzdő gyermekek rajzainak, kézimunkáinak kiállítása, melyeket a táborban, illetve a gyermekdélutánokon készítettek.

Már hagyományőrző programként 2018-ban is megtartottuk az idősek napi integrált színházi előadásunkat és a fiatalok – épek és fogyatékossággal élők – közösen látogatták és ajándékozták meg karácsonykor azokat az idős betegeket, akik az ünnepet távol otthonuktól kényszerültek tölteni.

Programjaink sikeres lebonyolítását idén is nagyszámú önkéntes segítette, valamint kiállításunknak idén a Gyengénlátók Általános Iskolája és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye adott helyet.

A Csodák Csodája Alapítvány a tervezett célok sikeres megvalósítását alapul véve folytatni kívánja az elkövetkezendő évek során a hasonló támogató, fejlesztő programok szervezését az integráció sikeres megvalósulása érdekében.

Csodák Csodája Alapítvány pályázati beszámolója

2019. június 21., péntek 11:00