TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Immáron 10. alkalommal tettek ünnepélyes esküt a XIII. kerület Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) tisztségviselői február 14-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.


Az alakuló ülésen 37 megválasztott képviselő vette át a megbízólevelét, köztük az új diákpolgármester, Vavrek Dániel Attila, az Ady Endre Gimnázium tanulója és a diák-alpolgármesterek, Bartucz Blanka, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Elek Nikolett, az Eötvös József Általános Iskola, továbbá Sarkadi Máté, a Bláthy Ottó Szakgimnázium tanulója. Az elkövetkező két évben az új diáktestület feladata lesz képviselni a kerület fiataljainak érdekeit.

A rendezvényen dr. Tóth József polgármester kiemelte beszédében, hogy a kerületi önkormányzat a továbbiakban is biztosítja a GYIÖK működéshez szükséges helyszínt és anyagi támogatást, valamint készen áll az általuk felvetett javaslatok megvitatására. Szorgalmazza a gyakoribb önálló megjelenést, amely elősegíti elfogadásukat a testület életében.


L.Á.


Az első magyarországi gyermekönkormányzatok francia minta alapján 1992-ben alakultak. Ekkor utazott Elzászba és Normandiába egy aktív felnőtt csapat, akik megalakították a Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesületét. Még abban az évben megkezdték a munkát és életre hívták a segítő szervezetek első országos találkozóját, ami azóta rendszeres fórummá vált. 1996-ban kezdeményezték az országos együttműködésüket szervező társadalmi szervezetük megalapítását, ami Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság néven működik. A kezdeményezéshez pár év múlva városrészünk is lelkesen csatlakozott.

A jövő demokratikus nemzedéke

2020. március 6.

Az alakuló ülés a XIII. kerület polgármestere és diákpolgármestere közös ünnepi tortaszeletelésével zárult, bizonyítva ezzel, hogy támogatják és segítik egymást