TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Továbbra is teszik a dolgukat kerületünk polgárőrei. A helyi feladatokon kívül fővárosi szinten is részt vállalnak a járvány elleni teendőkből.

Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére összesen tizenegy szervezet, köztük a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület önkéntesei segítettek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. Itt szobák, raktárak kiürítésében segédkeztek április 15-én, hogy szükség esetén elegendő hely álljon rendelkezésre a koronavírussal fertőzött betegek, valamint az ellátásukhoz szükséges eszközök számára.

A járvány első negyven napján végzett munkájukról készített statisztika szerint a kerületi polgárőrök több mint ezerháromszáz órát voltak szolgálatban. Ebből közel háromszáz órát terület biztosításával, illetve lezárásával, több mint kétszáz órát hivatásos szervekkel közös szolgálaton, csaknem kilencszáz órát pedig segítségnyújtással töltöttek. Ami az utóbbit illeti: kétszázharmincnégy alkalommal végeztek bevásárlást, több mint százhúszszor gyógyszerkiváltást és közel ötvenszer postai ügyintézést.

Kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságra, illetve a higiéniára. A szolgálataik közben a negyven nap alatt tizenegy liter kézfertőtlenítőt, tizenkilenc liter mosószert, hatszáznegyven darab védőmaszkot és négyezer darab gumikesztyűt használtak fel.


(cs)

Negyven nap mérlege

2020. május 10.

Kerületi polgárőrök Több mint 1300 órát voltak szolgálatban