TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

Az egészségügy újraindítása az EMMI által meghatározott kritériumoknak megfelelően fokozatosan történik meg a XIII. kerületben – tájékoztatta lapunkat dr. Hertzka Péter főigazgató főorvos. A közleményben kitér arra, hogy a helyi szakrendelések csak sürgősségi ellátást nyújthattak a koronavírus-pandémia első időszakában. Május 4-étől azonban változott az eljárásrend és a biztonsági intézkedéseket megtartva, a nem sürgős eseteket is ellátták.


A fertőzésveszély mérséklése érdekében egyelőre minden esetben telefonos időpont-egyeztetés szükséges valamennyi szakvizsgálathoz – a korábbi telefonos elérhetőségek számai nem változtak, az online időpontkérés azonban jelenleg még szünetel. A korábban írt orvosi beutalók továbbra is érvényesek, azaz új beutalókat a pácienseknek nem kell beszerezni, azonban a gyógytornára, a gyógymasszázsra, a fizikoterápiára történő folytatólagos kezelések előtt újbóli előzetes szakorvosi vizsgálat szükséges. A rendelőintézetbe való belépés csak maszkban lehetséges. A Szegedi úti és Visegrádi utcai szakrendelőiben a járóbetegeket vizsgálat előtt kikérdezik, ami egy kérdőív kitöltését jelenti, valamint óvintézkedésképp érintésmentes hőmérsékletmérést is végeznek. Ezt mindkét intézetben a földszinten lévő ruhatárnál végzik. Ha fertőzöttség gyanúja nem merül fel, akkor a páciens bejelentkezhet a recepciónál, majd továbbmehet a szakrendelésre. A beutaló köteles rendelésre a betegnek magával kell vinnie a fertőző vírust kimutató laboratóriumi vizsgálat (PCR) negatív leletét (erről a beutaló háziorvos vagy kezelőorvos tájékoztatja a pácienst). A kerületben közfinanszírozottan ezt a vizsgálatot a Honvéd Kórház laboratóriuma végzi.

A XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat kötelezően az endoszkópos és a fül-orr-gégészeti aerosol képződéssel járó orr-garatvizsgálat előtt végzi, illetve végezteti el a PCR-vizsgálatot. A fül-orr-gégészeti, illetve a gasztroenterológiai vizsgálatok levett mintáit a Honvéd Kórházba szóló, kitöltött laboratóriumi beutalóval együtt a szakrendelő-intézet juttatja el a Honvéd Kórház laboratóriumába, meghatározott logisztika szerint.

A szakrendelő-intézetben tartózkodó betegek a szakrendelés által érintett folyosón vagy a váróban legalább 2 méter távolságot tartanak egymástól. A szakvizsgálat során a beteg szájmaszk viselésére kötelezett. Gyanús beteg esetén szigorú szakmaiprotokoll-eljárás lép érvénybe.


Ortopédia:

Továbbra is két szakorvos rendel: dr. Lóska András, dr. Kormos Andor. Egy szakorvos a korlátozások megszűnése után kezdi újra munkáját.


Nőgyógyászat:

Három szakorvos rendel: dr. Versényi Tibor, dr. Jerger András, dr. Bíró Gáspár.

Ideg- és elmegyógyászat:

A következő szakorvosok rendelnek: dr. Szabó Zília, dr. Németh Katalin, dr. Sipos Beáta, dr. Salamon Imre, dr. Illés Ildikó, dr. Funk Sándor szakorvosok, valamint dr. Kirilly Dénes és Kecskeméti Ildikó klinikai szakpszichológusok.


Kardiológia:

Továbbra is egy szakorvos rendel: dr. Czigány Anna.


Szemészet:

Három szakorvos rendel: dr. Szász Gabriella, dr. Görög Katalin, dr. Bertalan Ildikó.


Reumatológia:

Hat szakorvos rendel: dr. Forrai Katalin, dr. Körmöczi Blanka, dr. Lányi Enikő, dr. Molnár Marianna, dr. Kisgyörgy Mária, dr. Temesvári István. A reumatológiához tartozó fizikoterápia, gyógytorna, gyógymasszázs és ODM-terápia, illetve vizsgálatok ezzel egyidejűleg elkezdődtek. A tangentor- és a humánregenerátor-kezelés jelenleg szünetel.


Fül-orr-gégészet:

Négy szakorvos rendel: dr. Barkóczy Judit, dr. Elkán Károly, dr. Sávay László, dr. Fabinyi Orsolya. Az audiológiai szakrendelés elindult.


Sebészet:

Négy szakorvos rendel: dr. Iring András, dr. Osváth Sándor, dr. Benedek Zsolt, dr. Varga Árpád. A sebészeten belül a proktológia is beindult, azonban a lézersebészet még szünetel.


Radiológia:

Két szakorvos végez röntgen- és ultrahangos vizsgálatot: dr. Bitó Katalin, dr. Kis Tóth Péter. Nyakiverőér-ultrahangvizsgálat (CDS): dr. Deák Katalin.


Traumatológia:

Továbbra is két szakorvos rendel: dr. Vecsey Gábor, dr. Matem Gábor.


Gasztroenterológia:

Továbbra is egy szakorvos rendel: dr. Tolmácsi Balázs.


Urológia:

Öt szakorvos rendel: dr. Zavodni István, dr. Berta Tibor, dr. Monostori Zoltán, dr. Kocsis István, dr. Hoque Azharul.


Egynapos sebészet:

A júniusi induláshoz folynak az előkészületek.


Diabetológia:

Továbbra is egy fő szakorvos rendel: dr. Kis-Gombos Piroska.


Dietetika:

Egy dietetikus rendel: Bakos Regina.


Bőrgyógyászat:

Továbbra is egy fő szakorvos rendel: dr. Forgács Balázs.


Foglalkozás-egészségügy:

Továbbra is két szakorvos rendel: dr. Réfi Mária, dr. Ottományi Judit.


Belgyógyászat:

Jelenleg nincs szakrendelés.


Infúziós terápia:

Jelenleg nincs szakrendelés.


Allergológia:

Jelenleg nincs szakrendelés.


Sportorvosi rendelés:

Jelenleg nincs szakrendelés.

Újraindultak a szakrendelések

2020. május 20.

Kerületi Egészségügyi Szolgálat
Belépés csak maszkban, vizsgálat testhőmérés után