TV13
médiaajánlat
letölthető innen
tv13-mediaajanlat-2019.pdf
TV13
műsorstruktúra
musorstruktura2018.pdf
Élő adás
TV13 élő adás
vissza…
Back (history)

A lehetséges jelentkezők körének bővítésével újra kiírták a Klapka Központ 18 lakásának ötéves, határozott időtartamra szóló bérleti pályázatát, amelyre július 10-éig lehet jelentkezni. Az önkormányzat nevében eljáró XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a szóban forgó, eredetileg 20 lakás bérleti jogának elnyerésére eredetileg február 10. és március 18. között hirdette meg a pályázatot, amelynek elbírálását a világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzeti időszak akadályozta. Ugyanakkor az újabb meghirdetésre a védekező intézkedések miatt bevezetett korlátozások feloldásával ismét lehetőség nyílt, de az eredeti Klapka-pályázat feldolgozását is figyelembe véve ezúttal 18 lakásra lehet jelentkezni.

Az öt évre szóló szerződés megszűnése előtt – a bérlő kérelmére – a bérbeadó újabb, határozott időre szóló bérleti jogot biztosíthat, feltéve, hogy a bent lakó a jogviszony fennállása alatt maradéktalanul eleget tesz a szerződésben vállalt kötelezettségeinek.

Az épületet az önkormányzat a korszerű és környezetbarát energetikai megoldások melletti elkötelezettségének jegyében valósította meg. A hőveszteség csökkentése érdekében a ház a passzívjellegű épületekre jellemző hőszigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik, a fűtési és melegvíz-energiáját távhő biztosítja, az épület hűtését pedig úgynevezett VRV hőszivattyús rendszer állítja elő.

A Klapka Központ prémium kategóriájú lakásai bérleti jogának elnyerésére speciális feltételekkel hirdették meg korábban is a pályázatot, amelynek sarkalatos eleme volt a már meglévő, XIII. kerületi önkormányzati bérlakás leadása és az elvárt, igazolt minimumjövedelem. Most azonban új elemmel bővült a kiírás – a lapunkban már korábban ismertetett – a városrész módosított lakásrendeletében meghatározott feltételek szerint.

A június 11-étől július 10-éig szóló határidővel meghirdetett Klapka-pályázat lényeges újítása, hogy főszabályként megtartja a lakásleadási feltételt, ám lehetőséget biztosít ennek megváltására is az úgynevezett szerződéskötési díj megfizetésével. Ennek összege tizenkét havi bérleti és üzemeltetési díjnak felel meg. A szerződéskötési díj egyszeri összeg, nem biztosítéki célú (nem óvadék), azaz nem jár vissza; ez csak abban az esetben történhet meg, ha a határozott idő lejárata előtt a bérbeadó – tehát az önkormányzat, illetve a közszolgáltató – szerződésszegése miatt a kontraktust a bérlő felmondani kényszerül.

A pályázati kiírás, a pályázati nyomtatvány és a lakások listája letölthető a www.kozszolgaltato.bp13.hu és a www.budapest13.hu honlapokról vagy beszerezhető személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.-nél (Béke utca 65., földszint) ügyfélfogadási időben (hétfő: 8–18 óra, kedd, szerda, csütörtök: 8–16.30, péntek: 8–11.30, munkaközi szünet: 12–12.30). Részletes információt a közszolgáltató lakásgazdálkodási csoportjánál (Béke utca 65., telefon: 350-3728, 350-3729) lehet kérni. A bérleményeket június 23-án (kedd) és június 25-én (csütörtök) 9 és 11 óra között lehet megtekinteni.

Az vonatkozó önkormányzati jogszabályok alapján a pályázatokról a képviselő-testület Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága dönt.

Munkatársunktól


Méretek és lakbérek


A Klapka Központ különleges építészeti megoldása, hogy két különálló, műszakilag, funkcionálisan mégis összekapcsolt részből áll: a főépületből és a dombházból, melyeket a földszinten hangulatos passzázs, az emeleten pedig lebegő folyosók kötnek össze. A főépület 2–5. szintjén alakították ki a mindösszesen 33 bérlakást, változatos térmértékekkel: 1+˝ szobás (44 m2–60 m2) és 3 szobás (89 m2) lakóegységtípusokkal. A lakások lakbére piaci alapú, amely 2020-ban a 45 négyzetméter alatti lakások esetében havonta és négyzetméterenként 1200 forint plusz áfa, a 45 négyzetméter felettiekében pedig 800 forint plusz áfa. A Klapka Központban a lakbéren felül minden lakás esetében havonta és négyzetméterenként 400 forint plusz áfa üzemeltetési költséget kell megfizetni.

Klapka Központ – itt az új kiírás

2020. júnuis 20.

Pályázat Bővített lehetőség önkormányzati bérlakás elnyerésére