TV13 élő adás

Városrészünkben jól működik a szociális ellátórendszer, azonban kerületben is sok a szerény körülmények között élő család. Az ő karácsonyuk boldogabbá tételét szolgálják azok az adományok, amelyek a Vasas SC Labdarúgó Szakosztályától, és a Kárpát utcai Príma Csemegét üzemeltető Buda Consum Kft-től érkeztek a Prevenciós Központba.


Feczesin Róbert válogatott labdarúgótól, a Vasas SC csatárától megtudtuk, az ünnep közeledtével az egyesület labdarúgói úgy döntöttek, hogy fizetésük egy részét összeadva megpróbálnak segíteni a kerület szükséget szenvedő családjainak. Az összegyűjtött pénzből tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket vásároltak: az így létrejött adomány mintegy 30 ajándékcsomag összeállítását tette lehetővé.

A csomagokat a Kubala Akadémia fiatal sportolóinak közreműködésével juttatták el a helyi Prevenciós Központjába. A Previ szakemberei rászorultsági alapon választják ki azokat a családokat, egyedül álló idős embereket, akik a napokban vehetik majd át a labdarúgók küldeményét.

– Pályafutásom kezdetén kilenc évig külföldön játszottam – mondotta Feczesin Róbert –, ahol akárcsak itthon, nagy hagyományai vannak az ünnep előtti adományozásnak. Úgy gondolom, kötelességünk segíteni azoknak, akik bármilyen okból nehéz körülmények között élnek. Véleményemet osztják a Vasas labdarúgó csapatának tagjai is, így egyértelmű volt, hogy adományokkal is kifejezzük a kerülethez történő ragaszkodásunkat, a városrész szeretetét.

A közös ajándékok mellett többen azt is vállaltuk, hogy konkrét segítséget nyújtunk egy-egy, a Prevenciós Központ által kijelölt családnak. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki teheti, segítsen a környezetében élő embertársain!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Vasas labdarúgói mellett idén is értékes ajándékcsomagokkal járul hozzá a szegénységben élő kerületi családok boldogabb ünnepéhez a Príma Kárpát Csemege üzemeltetője, a Buda Consum Kft, valamint Újlipótváros egyik meghatározó kereskedelmi egysége.

Nagylelkű adományok

2020. december 24.

Prevenciós Központ Karácsonyi segítségnyújtás civilektől