TV13 élő adás

„Fontos a Színház, mert élni segít” – mondta egy korábbi interjúban kerületi lapunkban Koltai Judit, a Holdvilág Kamaraszínház szakmai vezetője, s hogy ez mennyire igaz, azt fokozottan érezhetjük most, a járvány helyzetében. A színházak lezárása miatt a Holdvilág előadásai is elmaradnak, és a nézőknek, beleértve a gyerekeket is, nagyon hiányoznak. Viszont jó hír a rosszban, hogy egyre több előadás válik online elérhetővé. S szerencsére most már egyre több gyerekelőadás is. A Holdvilág Kamaraszínház 3 előadását rögzítették a közelmúltban, professzionális módon, 4 kamerával. A Holle Anyó zenés mesejáték, melyet a Grimm testvérek azonos című műve alapján Kókai János írt, március 26-ig látható online az Üveghegy portálon keresztül. Hamarosan a Segítség, Ember! és a Hamupipőke című gyerekdarabokra is számíthat a nagyközönség a közeljövőben.

– Ez egy egészen másféle kapcsolattartás a közönséggel, mint amiben eddig gondolkodthattunk – mondta el Koltai Judit. – Az online előadások a külföldön élő magyarokhoz is eljutnak és persze a vidékiekhez is, akik amúgy sem tudnának pusztán egy-egy előadás miatt Budapestre utazni. Remélhetőleg, az online színház akkor is megmarad majd, ha a Covid után a színházak kinyithatnak.

Koltai Judittal, a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetőjével készült interjúnkat a XIII. kerületi Hírnök március végi számában olvashatják.

Online elérhetőség: https://uveghegy.hu/eloadasok/holle-anyo-2021-03-13


Holle Anyó online rázza a dunyhát

2021. március 22.